F1-Lewis Hamilton: Κλήση αφύπνισης για τη Mercedes η ομοιότητα McLaren-Red Bull

Αφότου η McLaren εξασφάλισε τη 2η και 3η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μ. Βρετανίας, ο Lewis Hamilton ανέφερε ότι η ομοιότητα της MCL60 με τη Red Bull, πρέπει να αποτελέσει κλήση αφύπνισης για τη Mercedes.

F1-Lewis Hamilton: Κλήση αφύπνισης για τη Mercedes η ομοιότητα McLaren-Red Bull

Αφότου η McLaren εξασφάλισε τη 2η και 3η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μ. Βρετανίας, ο Lewis Hamilton ανέφερε ότι η ομοιότητα της MCL60 με τη Red Bull, πρέπει να αποτελέσει κλήση αφύπνισης για τη Mercedes.

Στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μ. Βρετανίας, o… συνήθης ύποπτος, Max Verstappen, κατέκτησε την pole position, αλλά την έκπληξη έκανε η McLaren, καθώς οι δύο οδηγοί της βρετανικής ομάδας, Lando Norris και Oscar Piastri, θα παραταχθούν πίσω από τη Red Bull του Ολλανδού Πρωταθλητή στη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής, καταλαμβάνοντας τη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα.

Αντιθέτως, οι οδηγοί της Mercedes κατάφεραν να βρεθούν στην 6η και 7η θέση, με τον George Russell να βρίσκεται εμπρός από τον Lewis Hamilton για πρώτη φορά στις πέντε τελευταίες διαδικασίες κατατακτήριων δοκιμών. Η διαφορά του Norris από τον Verstappen ήταν 0,24 δλ., ενώ οι οδηγοί της Mercedes βρέθηκαν πάνω από τα 4 δέκατα του δλ. μακριά από την κορυφή.

Ο Hamilton δήλωσε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη η απόδοση της McLaren, η οποία χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Mercedes. H βρετανική ομάδα προετοίμασε ένα τριπλό πακέτο αναβαθμίσεων για τους αγώνες πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα, με το 50% αυτού να παρουσιάζεται στο GP Αυστρίας και να προστίθενται σε αυτό καινούργιο ρύγχος, εμπρός αεροτομή και κάλυμμα κινητήρα στο μονοθέσιο του Norris στο Silverstone.

O Hamilton δήλωσε: «Δεν εκπλήσσομαι. Θέλω να πω, αν κοιτάξετε το μονοθέσιο, είναι λογικό. Χαίρομαι πραγματικά για αυτούς. Είχαν τόσο κακή πορεία για πολύ καιρό, οπότε είναι πολύ ωραίο να βλέπεις την επιστροφή τους εκεί. Αν βάλεις το μονοθέσιό τους δίπλα σε μια Red Bull, μοιάζει πολύ, είναι πολύ παρόμοιο στα πλαϊνά, και αυτό λειτουργεί. Είναι υπέροχο. Τώρα έχουμε άλλη μια ομάδα στη μάχη, κάτι που θέλουμε να δούμε σε αυτό το άθλημα».

Ο Hamilton αρνήθηκε ότι η απόδοση της McLaren αποτελεί πλήγμα για τη Mercedes, προσθέτοντας: «Είναι απλά μία κλήση αφύπνισης για εμάς. Οι άλλοι μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Φυσικά, θα προσπαθήσω να είμαι αισιόδοξος και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». Ο Βρετανός 7 φορές Πρωταθλητής πιστεύει ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί εμπρός από τις McLaren στον αγώνα: «Ρεαλιστικά, δεν είμαι σίγουρος. Θα το μάθουμε. Ήταν δύσκολο να περάσουμε τις δύο Ferrari και τώρα έχουμε και δύο McLaren εκεί έξω. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, ζητούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του οδηγού της ομάδας του, ανέφερε: «Από αυτό που βλέπεις εξωτερικά, που προφανώς είναι μόνο η μισή πληροφορία, είναι ότι το μονοθέσιο μοιάζει με Red Bull. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχει σημασία, γιατί μόνο το χρονόμετρο μετράει. Σε αυτό υποθέτω ότι αναφερόταν ο Lewis. Αυτό το είδος σχεδιασμού φαίνεται να είναι μια καλή κατεύθυνση. Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις».

«Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς είχε αμάξωμα που έμοιαζε με τη Red Bull στην αεροδυναμική σήραγγα, και δεν έδειξε να φέρνει περισσότερη απόδοση. Οπότε πρέπει να ψάχνεις και την παραμικρή λεπτομέρεια, και ίσως να το επανεξετάσεις, γιατί μια άλλη ομάδα μόλις βρήκε ένα δευτερόλεπτο σε απόδοση. Είναι αρκετά περίεργες οι διακυμάνσεις απόδοσης, διότι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη σεζόν λέγαμε ότι η Aston Martin ήταν η δεύτερη δύναμη και ίσως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας, προφανώς μαζί με τη Ferrari».

«Και μετά ξαφνικά έχουμε τη McLaren στη μάχη στην Αυστρία. Βέβαια, μόνο το ένα μονοθέσιο είχε τις αναβαθμίσεις. Και ήταν πολύ γρήγορο. Σήμερα, και τα δύο μονοθέσια έχουν τις αναβαθμίσεις και βρίσκονται στη 2η και 3η θέση του grid. Οπότε, φαίνεται ότι έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα στην κατανόηση και την απόδοση».

Ο George Russell από την πλευρά του δήλωσε έκπληκτος από την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η McLaren, προσθέτοντας: «Δεν είμαι πολύ σίγουρος από πού προήλθε όλη αυτή η απόδοση, ακόμη και το περασμένο Σαββατοκύριακο. Και ο ρυθμός αγώνα που είχαν ήταν γρήγορος, αυτό θα είναι το ενδιαφέρον αύριο, γιατί συχνά βλέπεις ομάδες γρήγορες το Σάββατο και να πηγαίνουν προς τα πίσω την Κυριακή. Έχω μια κρυφή αίσθηση ότι δεν θα συμβεί απαραίτητα αυτό με τη McLaren. Έχουμε μάχη στα χέρια μας».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!