F1: Τριπλό πακέτο αναβαθμίσεων για τη McLaren

Η McLaren θα αλλάξει σχεδόν «κάθε αεροδυναμικό εξάρτημα» στο μονοθέσιό στα επόμενα τρία Grand Prix της φετινής σεζόν της Formula 1, σε μία προσπάθεια να μεταμορφώσει τη σεζόν της.

F1: Τριπλό πακέτο αναβαθμίσεων για τη McLaren

Η McLaren θα αλλάξει σχεδόν «κάθε αεροδυναμικό εξάρτημα» στο μονοθέσιό στα επόμενα τρία Grand Prix της φετινής σεζόν της Formula 1, σε μία προσπάθεια να μεταμορφώσει τη σεζόν της.

Με τη McLaren να έχει αλλάξει κατεύθυνση εξέλιξης πέρυσι το Σεπτέμβριο, έπειτα από την ανακοίνωση της ανύψωσης των πλαϊνών άκρων του δαπέδου μονοθεσίων για το 2023, η φετινή MCL60 ξεκίνησε τη σεζόν με χαμηλές προσδοκίες. Η εξέλιξη του μονοθεσίου καθυστέρησε σημαντικά και σίγουρα το γεγονός αυτό συνέβαλε στην απομάκρυνση του πρώην τεχνικού διευθυντή της βρετανικής ομάδας, James Key.

H MCL60 δέχθηκε ένα πακέτο αναβαθμίσεων (δάπεδο και πίσω αεροτομή) στον 4ο αγώνα της σεζόν, το GP Αζερμπαϊτζάν και με αυτό βρέθηκε στο επίπεδο που έπρεπε να είναι κατά την παρουσίασή της το Φεβρουάριο. Ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andrea Stella, δήλωσε ότι σχεδόν κάθε αεροδυναμική επιφάνεια θα αναθεωρηθεί ως μέρος μιας αναβάθμισης τριών σταδίων, που θα καταφθάσει στα GP Αυστρίας, M. Βρετανίας και Ουγγαρίας.

Εκτιμάται ότι οι μισές περίπου από αυτές τις αναβαθμίσεις παρουσιαστούν στο Red Bull Ring, ενώ οι υπόλοιπες θα μοιραστούν μεταξύ Silverstone και Hungaroring. O Stella δήλωσε ότι αυτή η επιθετική πορεία εξέλιξης αντανακλά την ανάγκη για έναν «θεμελιώδη ανασχεδιασμό» του μονοθεσίου που διαπιστώθηκε ότι απαιτείται έπειτα από τους πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν.

Ο Stella δήλωσε: «Θα έλεγα ότι σχεδόν κάθε αεροδυναμικό εξάρτημα (θα αλλάξει), για αυτό και οι αναβαθμίσεις θα κατανεμηθούν μεταξύ ορισμένων αγώνων. Θα είναι αρκετά αισθητές αλλαγές. Έπρεπε να ανασχεδιάσουμε ακόμη και κάποια εξαρτήματα κάτω από το αμάξωμα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να είμαστε σε θέση να φέρουμε αυτές τις αναβαθμίσεις. Θα έλεγα ότι αφορούν σχεδόν ολόκληρο το μονοθέσιο».

Ο Stella ανέφερε επίσης ότι δεδομένης της έκτασης των αναβαθμίσεων, η McLaren, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 6η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, εκτιμά ότι αποτελούν «ορόσημο όσον αφορά την πιθανή ανατροπή της σεζόν. Βασίζομαι σε αυτό το πακέτο, θα πρέπει να αξίζει μερικά δέκατα του δευτερολέπτου, θα είναι αισθητό από άποψη χρόνου στο γύρο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!