F1-GP Καναδά: Έχασε τη 2η θέση εκκίνησης ο Nico Hulkenberg

Ο Nico Hulkenberg έχασε τη δεύτερη θέση στη σειρά εκκίνησης του GP Καναδά. O Γερμανός οδηγός της Haas δέχθηκε ποινή επειδή δεν επιβράδυνε επαρκώς υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας, ενώ οι αγωνοδίκες τιμώρησαν και άλλους οδηγούς.

F1-GP Καναδά: Έχασε τη 2η θέση εκκίνησης ο Nico Hulkenberg

Ο Nico Hulkenberg έχασε τη δεύτερη θέση στη σειρά εκκίνησης του GP Καναδά. O Γερμανός οδηγός της Haas δέχθηκε ποινή επειδή δεν επιβράδυνε επαρκώς υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας, ενώ οι αγωνοδίκες τιμώρησαν και άλλους οδηγούς.

Βροχή έπεσαν οι ποινές έπειτα από τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Καναδά. Πέραν από τον Carlos Sainz, που δέχθηκε ποινή 3 θέσεων επειδή παρεμπόδισε τον Pierre Gasly στο Q1 και έπεσε από την 8η στην 11η θέση, ο Nico Hulkenberg, που είχε σημειώσει τη μεγάλη έκπληξη των κατατακτήριων δοκιμών έχοντας πλασαριστεί 2ος, είδε και αυτός τους αγωνοδίκες να τον τιμωρούν.

O Γερμανός οδηγός της Haas δέχθηκε και αυτός ποινή 3 θέσεων διότι δεν επιβράδυνε επαρκώς όταν εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία που προκάλεσε το ατύχημα του Oscar Piastri στο Q3. Ο Hulkenberg είχε μόλις ολοκληρώσει το γύρο που του απέφερε τη 2η θέση και ξεκινούσε άλλον ένα γρήγορο. Όταν βγήκε η κόκκινη σημαία, είχε ήδη κινηθεί 1,5 δλ. ταχύτερα από το χρόνο που έχει ορίσει για τέτοιες περιστάσεις η διεύθυνση αγώνων.

Ο Hulkenberg ανέφερε επίσης ότι μπερδεύτηκε με τον ήχο που άκουγε στα ακουστικά και νόμιζε ότι πήγαινε πολύ αργά. Στα υπόλοιπα mini sector της πίστας ο Hulkenberg ακολούθησε τον προβλεπόμενο ρυθμό και αυτό εκλήφθη ως ελαφρυντικό από τους αγωνοδίκες. Ωστόσο, επειδή υπήρξε παράβαση έπρεπε να τιμωρηθεί.

Κανονικά, η παράβαση του κατώτατου ορίου χρόνου υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας επιφέρει ποινή 10 θέσεων, επειδή όμως ήταν εμφανές ότι ο Γερμανός δεν οδηγούσε επικίνδυνα, οι αγωνοδίκες του επέβαλαν «μόνο» 3 θέσεις. Αυτό έριξε τον Hulkenberg στην 5η θέση και προώθησε τους Fernando Alonso (2ος), Lewis Hamilton (3ος) και George Russell (4ος).

Ποινή 3 θέσεων στη σειρά εκκίνησης δέχθηκε και ο Lance Stroll στον αγώνα της πατρίδας του. Ο Καναδός είχε παρεμποδίσει ξεκάθαρα τον Esteban Ocon κατά τη διάρκεια του Q2. O Καναδός θα πέσει από τη 13η στη 16η θέση του grid, με τους Kevin Magnussen (13ος), Valtteri Bottas (14ος), και Pierre Gasly (15ος), να επωφελούνται. Ο Γάλλος οδηγός της Alpine, που αποκλείστηκε από το Q1 διότι τον παρεμπόδισε ο Sainz, έχει κερδίσει άλλη μία θέση από την ποινή που δέχθηκε ο Yuki Tsunoda.

Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Ιάπωνας οδηγός της AlphaTauri παρεμπόδισε τον Hulkenberg στο Q1, όταν βγήκε εκτός πίστας και επέστρεψε σε αυτήν χωρίς να παραχωρήσει τη θέση του στη Haas, κοστίζοντας χρόνο στο Γερμανό. Ο Tsunoda γλίτωσε  οποιαδήποτε ποινή στην περίπτωση του περιστατικού με τον Charles Leclerc στο Q1, όπου ο Μονεγάσκος παραδέχθηκε ότι είχε επιβραδύνει προνοητικά στην προσέγγιση του τελευατίου chicane, ενώ τον Ιάπωνα είχε επιβραδύνει ο Logan Sargeant.

H ποινή που δέχθηκε ο Tsunoda, προώθησε πέραν από τον Gasly, τον έτερο οδηγό της AlphaTauri, Nyck de Vries και τον Sargeant μία θέση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την προβλεπόμενη σειρά εκκίνησης για το GP Καναδά (δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές μέχρι αύριο) έπειτα από την εφαρμογή όλων των προαναφερθέντων ποινών.

Ο Fernando Alonsο θα πλαισιώσει για δεύτερη φορά φέτος τον poleman (για 25η φορά) Max Verstappen στην πρώτη σειρά εκκίνησης, ακριβώς όπως είχε κάνει και πέρυσι στο GP Καναδά. Τη δεύτερη σειρά εκκίνησης «κλείδωσαν» οι δύο οδηγοί της Mercedes, ενώ οι Hulkenberg και Ocon θα εκκινήσουν εμπρός από τις McLaren, που καταλαμβάνουν την 4η σειρά εκκίνησης. Μεταξύ των McLaren και Ferrari θα βρίσκεται ο Alex Albon με τη Williams. Πίσω από τα ιταλικά μονοθέσια, στη 12η θέση, θα εκκινήσει ο Sergio Perez.

F1 - GP Καναδά 2023, Σειρά εκκίνησης

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!