F1-GP Μαϊάμι: Ο Sergio Perez poleman στο επεισοδιακό Q3

O Sergio Perez θα εκκινήσει από την pole position το GP Μαϊάμι, με το Q3 να έχει διακοπεί πρόωρα, λόγω ατυχήματος του Charles Leclerc. O Fernando Alonso θα παραταχθεί 2ος, ενώ ο Max Verstappen θα είναι 9ος.

F1-GP Μαϊάμι: Ο Sergio Perez poleman στο επεισοδιακό Q3

O Sergio Perez θα εκκινήσει από την pole position το GP Μαϊάμι, με το Q3 να έχει διακοπεί πρόωρα, λόγω ατυχήματος του Charles Leclerc. O Fernando Alonso θα παραταχθεί 2ος, ενώ ο Max Verstappen θα είναι 9ος.

Ο Sergio Perez εξασφάλισε την pole position για το GP Μαϊάμι, κάνοντας έναν πολύ καλό γύρο στην πρώτη του προσπάθεια στο τελικό σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, αν και δεν ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας. Ο Μεξικανός είχε δηλώσει ότι δεν οδηγούσε καλά στις ελεύθερες δοκιμές, αλλά πριν από τις κατατακτήριες έκανε μια μικρή αλλαγή στο στήσιμο, η οποία βελτίωσε πολύ την ισορροπία για τον ίδιο.

Ο Max Verstappen δεν είχε τη δυνατότητα να απαντήσει στον team-mate του στη Red Bull, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρώτη του προσπάθεια στο Q3, αφότου πίεσε υπερβολικά και άνοιξε τη γραμμή του στην έξοδο της στροφής 5 και αναγκάστηκε να κάνει πολλαπλές διορθώσεις έως την παρατεταμένη 7-8. Επίσης στην πρώτη του προσπάθεια, ο Charles Leclerc χτύπησε τον τοίχο ελαφρά στην έξοδο της στροφής 16 και μπλόκαρε τα φρένα του στη στροφή 17.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό ήταν ότι ο Leclerc, ο πρώτος οδηγός που ξεκινούσε τη δεύτερη γρήγορη προσπάθειά του, ήταν λίγο άπληστος στην εσωτερική της στροφής 6 και βρήκε μία ανομοιομορφία στο τέλος του kerb. Το δάπεδο της Ferrari έξυσε την άσφαλτο και ο Μονεγάσκος έχασε το πίσω μέρος της Ferrari και δεν κατάφερε να το ανακτήσει στην είσοδο της 7. Το μονοθέσιο του Leclerc βγήκε εκτός πίστας με πολλά χιλιόμετρα, και έκανε ένα τετ-α-κέ πριν καταλήξει στις TecPro μπαριέρες με το πίσω μέρος, δηλαδή αυτό που φέρει το αναβαθμισμένο αυτό το Σαββατοκύριακο δάπεδο και διαχύτη, στο ίδιο σημείο που είχε βγει και στο FP2. O Μονεγάσκος είχε δικαινδυνεύσει να υιοθετήσει ένα πιο νευρικό στήσιμο, πιστεύοντας ότι μπορεί να αντλήσει το μέγιστο από αυτό.

Το ατύχημα του Μονεγάσκου προκάλεσε τη διακοπή της διαδικασίας με κόκκινη σημαία και δεν έδωσε την ευκαιρία στους υπόλοιπους οδηγούς να ολοκληρώσουν τη δεύτερη προσπάθειά τους. Ο Fernando Alonso θα βρεθεί για 40ή φορά στην καριέρα του στην πρώτη σειρά εκκίνησης, την οποία θα μοιραστεί με τον Perez, όπως είχε συμβεί και στη Jeddah. O Ισπανός σημείωσε τον γύρο που του χάρισε τη 2η θέση με μεταχειρισμένο σετ ελαστικών. Η Aston Martin πειραματίστηκε στο FP3 με διαφορετικό αεροδυναμικό στήσιμο (πίσω αεροτομή παραγωγής υψηλότερου αεροδυναμικού φορτίου), το οποίο δεν λειτούργησε, οπότε επέστρεψε στις χθεσινές λύσεις.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μαϊάμι


Ο Carlos Sainz, που ήταν γρήγορος στο δεύτερο σκέλος ανταγωνιστικός θα εκκινήσει από την 3η θέση τον αγώνα, συμπληρώνοντας μία ισπανόφωνη πρώτη τριάδα αν και πιστεύει ότι θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλύτερο. Εκπληκτική είναι για τον Kevin Magnussen η 4η θέση που εξασφάλισε. Ο Δανός θα εκκινήσει για πρώτη φορά εμπρός από τον team-mate του στη Haas, καθώς όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας, Günther Steiner, δήλωσε ότι ο Magnussen αντέγραψε το στήσιμο του Nico Hulkenberg και το αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο (μαζί με το καινούργιο δάπεδο), παρά το μεταχειρισμένο σετ ελαστικών που χρησιμοποίησε στην πρώτη του προσπάθεια, και όλα αυτά στην έδρα της αμερικανικής ομάδας.

Ο Pierre Gasly εξασφάλισε την 5η θέση με την εντυπωσιακή Alpine, και αυτός με μεταχειρισμένο σετ ελαστικών, στον αγώνα που δήλωσε ότι πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές. Η γαλλική ομάδα αμφότερους τους οδηγούς της στο Q3, με τον Esteban Ocon να εξασφαλίζει την 8η θέση, αν και ο Γάλλος ήταν απογοητευμένος, καθώς πιστεύει ότι επρόκειτο για χαμένη ευκαιρία.

Ο George Russell θα εκκινήσει τον αγώνα από την 6η θέση, έχοντας καταφέρει να προκριθεί στο Q3 για μόλις 52 χλστ. του δλ. σε μία πίστα που η Mercedes δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική στον ένα γρήγορο γύρο. Ο Lewis Hamilton αποκλείστηκε στο Q2, για να σημειώσει τη χειρότερη επίδοση της καριέρας του σε κατατακτήριες δοκιμές επί αμερικανικού εδάφους.

Ο Russell θα εκκινήσει εμπρός από τον Leclerc, που δεν έκανε καθαρή πρώτη προσπάθεια στο τελικό σκέλος. Ο Max Verstappen, που δήλωσε απογοητευμένος από τον εαυτό του, θα εκκινήσει από την 9η θέση, καθώς δεν πρόλαβε να σημειώσει χρόνο, εμπρός από τον Valtteri Bottas, που επίσης δεν έγραψε χρόνο στο Q3.

Q2

O Perez χτύπησε ελαφρά τον τοίχο στην είσοδο της στροφής 4, χωρίς συνέπειες, ενώ η Haas απελευθέρωσε τον Hulkenberg στο διάβα του Alonso. O Γερμανός αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας (ίσως δεν πρόλαβε να κάνει τον τελικό του γύρο), πίσω από τον Alex Albon. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι βρέθηκε στη 13η θέση ο Lewis Hamilton με τη Mercedes, που παραπονέθηκε στον ασύρματο ότι η γερμανική ομάδα προγραμμάτισε πολύ αργά στη διαδικασία την τελική του γρήγορη προσπάθεια.

Στο τέλος του γύρου προετοιμασίας ο Βρετανός βρήκε μια ουρά από μονοθέσια στη στροφή 17, τα οποία πήγαιναν αργά για να εξασφαλίσουν επαρκή απόσταση μπροστά τους. Ο Hamilton αναγκάστηκε να επιβραδύνει και να περιμένει, γεγονός που έριξε τις θερμοκρασίες των ελαστικών του και έχασε χρόνο γλιστρώντας στην πρώτη στροφή, λόγω χαμηλής πρόσφυσης. Οι Guanyu Zhou (Alfa Romeo) και Nyck de Vries θα παραταχθούν αύριο πίσω από τον 7 φορές Πρωταθλητή, με τον Ολλανδό rookie να εκκινεί για πρώτη φορά εμπρός από τον team-mate του στην AlphaTauri, Yuki Tsunoda.

Q1

O Hulkenberg γλίτωσε έπειτα από μία στιγμή υπερστροφής στη στροφή 16 χωρίς να ακουμπήσει τον τοίχο. Ο Lewis Hamilton, έχοντας βρει τον σχεδόν ακινητοποιημένο Kevin Magnussen στη 17η στροφή, και προσπαθώντας να αποφύγει τη Haas, χτύπησε τον τοίχο με τη δεξιά πλευρά του μονοθεσίου, ενώ ο έτερος οδηγός της Mercedes, George Russell, ανέφερε ότι αντιμετώπιζε εκτεταμένη υποστροφή.

O Sainz στρίμωξε στον τοίχο τον Guanyu Zhou, ενώ στα pits η AlphaTauri απελευθέρωσε τον Yuki Tsunoda στο διάβα του Hulkenberg. H μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Lance Stroll (18ος) με την Aston Martin στο πρώτο σκέλος, του οποίου το ρίσκο να χρησιμοποιήσει μόνο ένα σετ μαλακής γόμας δεν λειτούργησε. Οι δύο McLaren έμειναν εκτός διαδικασίας, μαζί με τον Tsunoda και τον τοπικό ήρωα Logan Sargeant.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!