F1-Lewis Hamilton: Δεν νιώθω συνδεδεμένος με το μονοθέσιο

Μεγάλη αντίθεση υπήρχε έπειτα από τις κατατακτήριες δοκιμές στην εικόνα που προέβαλαν οι δύο οδηγοί της Mercedes, με τον George Russell να εξασφαλίζει την 3η θέση εκκίνησης, και τον Lewis Hamilton να αναφέρει ότι δεν μπορεί να νιώσει συνδεδεμένος με την W14.

F1-Lewis Hamilton: Δεν νιώθω συνδεδεμένος με το μονοθέσιο

Μεγάλη αντίθεση υπήρχε έπειτα από τις κατατακτήριες δοκιμές στην εικόνα που προέβαλαν οι δύο οδηγοί της Mercedes, με τον George Russell να εξασφαλίζει την 3η θέση εκκίνησης, και τον Lewis Hamilton να αναφέρει ότι δεν μπορεί να νιώσει συνδεδεμένος με την W14.

Για δεύτερη φορά στους δύο φετινούς αγώνες, ο George Russell κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από τον Lewis Hamilton στις κατατακτήριες δοκιμές και η διαφορά μεταξύ τους ήταν αρκετά μεγάλη: 3,5 δέκατα του δλ. και 4 θέσεις διαφορά στη σειρά εκκίνησης. Ενώ ο Russell ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την 3η θέση, ο Hamilton (7ος), δήλωσε ότι δεν αισθάνεται το μονοθέσιο από κάτω του όπως θα ήθελε, ό,τι αλλαγές και αν κάνει στο στήσιμο.

Ο Hamilton δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι δυσκολεύτηκα με το μονοθέσιο, ιδιαίτερα στις γρήγορες στροφές. Απλά δυσκολεύτηκα να αντλήσω την απόδοση. Φταίω κυρίως εγώ. Στις γρήγορες στροφές το στήσιμό μου είναι λίγο ασταθές». O Βρετανός 7 φορές Πρωταθλητής επιβεβαίωσε ότι ακολούθησε λίγο διαφορετική οδό από τον team-mate του, George Russell, όσον αφορά το στήσιμο του της W14, στοχεύοντας σε καλύτερη απόδοση στον αγώνα: «Είναι λίγο διαφορετικό, ναι. Υπάρχει μόνο ένα συγκεκριμένο πράγμα που έκανα διαφορετικά, αλλά ίσως είναι εντάξει για αύριο. Ας το ελπίσουμε».

Ωστόσο, όταν ο Hamilton ρωτήθηκε πόσο αισιόδοξος είναι ότι ο αγώνας θα είναι καλύτερος, αστειεύτηκε: «Δεν θα κρατούσα την αναπνοή μου!» Ο Βρετανός αρνήθηκε επίσης ότι το Σαββατοκύριακο της Jeddah αύξησε την απογοήτευσή του έπειτα από το κακό ξεκίνημα στο Μπαχρέιν: «Όχι, όχι πραγματικά. Νομίζω ότι το μονοθέσιο είναι εκεί που είναι. Θέλω να πω, ο George έκανε σπουδαία δουλειά, είμαι ευχαριστημένος που βρίσκεται στη δεύτερη σειρά. Το μονοθέσιο προφανώς έχει απόδοση. Απλά δεν αισθάνομαι συνδεδεμένος με αυτό το μονοθέσιο. Ό,τι κι αν κάνω, ό,τι κι αν αλλάξω, δεν μπορώ να το εμπιστευτώ. Ναι, είμαι λίγο χαμένος με αυτό».

«Απλά δεν αισθάνομαι το μονοθέσιο από κάτω μου. Απλά δεν αισθάνομαι συνδεδεμένος με αυτό το μονοθέσιο και δεν μπορώ να το κατανοήσω, οπότε πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνω για αυτό. Είναι άθλιο. Είναι δύσκολο. Δίνω τα πάντα, παραμένω εδώ όσο πιο αργά μπορώ κάθε μέρα, προετοιμάζομαι όσο καλύτερα μπορώ και μπαίνω στο μονοθέσιο και δεν μπορώ να συνδεθώ μαζί του».

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για αυτό, αλλά είναι καλό που ο George έκανε μια καλή εμφάνιση σήμερα, οπότε είναι σπουδαίο αποτέλεσμα για αυτόν, και μπόρεσε να φέρει το μονοθέσιο σε διαφορετικό μέρος από εμένα. Είναι υπέροχο που ελπίζω να μπορέσω να κερδίσω μερικούς καλούς βαθμούς για την ομάδα, και θα προσπαθήσω να ανακάμψω αύριο. Είναι μια νέα ημέρα, οπότε θα τα δώσω όλα».

Ο Hamilton αρνήθηκε ότι σκέφτεται να μεταβεί σε άλλη ομάδα και επίσης τόνισε ότι οι σχέσεις του με την πρώην προπονήτριά του, Angela Cullen, παραμένουν πολύ καλές: «Προχωράει σε μια διαφορετική φάση της ζωής της. Είμαι τόσο ευγνώμων που την είχα μαζί μου σε αυτό το ταξίδι. Είναι μία από τις πιο στενές μου φίλες και συνεχίζει να είναι».

Πλήρης αντίθεση με τις δηλώσεις του Russell

Οι δηλώσεις του Hamilton όσον αφορά την απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Σαουδικής ήρθαν σε απόλυτη αντίθεση με αυτές του πολύ ευχαριστημένου με την απόδοσή του, George Russell, ο οποίος έχοντας εξασφαλίσει την 3η θέση εκκίνησης, δήλωσε: «Όταν έρχεσε σε μια πίστα και ως ομάδα αποδίδεις κάτι περισσότερο από ό,τι ήλπιζες και περίμενες, είναι απίστευτα ικανοποιητικό».

«Ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου είναι απογοητευμένο που δεν παλεύουμε για pole και νίκες, αλλά, ως οδηγός, πρέπει να το ξεχάσεις αυτό και να επικεντρωθείς στη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Και είμαι απίστευτα ικανοποιημένος με αυτό που πετύχαμε σήμερα. Και νομίζω ότι με τη δουλειά που κάναμε τη νύχτα, τη δουλειά που κάναμε σήμερα το πρωί, τα καταφέραμε σε ένα πολύ αξιοπρεπές πλαίσιο».

Η Mercedes έχει αποφασίσει να αλλάξει πορεία στην εξέλιξη του μονοθεσίου της, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, που ανέφερε ότι οι τεχνικοί συνειδητοποίησαν ότι ήταν λάθος να επιμείνουν στην ιδέα του 2022. Σύμφωνα με τον Russell, η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση της Mercedes που θα αντικατοπτρίζει τη νέα της πορεία απέχει ακόμα περίπου τέσσερις αγώνες (Imola), αλλά θεωρεί ότι ήδη θα είναι πιο εύκολο να βρεθούν επιδόσεις.

Ο Russell δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι πιθανότατα τέσσερις περίπου αγώνες πριν δούμε μια μικρή διαφορά. Κάνουμε ήδη καλά βήματα, καλή πρόοδο. Το γεγονός ότι πιθανότατα καταφέραμε να βρούμε περισσότερες επιδόσεις σε μια εβδομάδα από ό,τι βρήκαμε σε σχεδόν ένα μήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι ελπιδοφόρο έως ένα βαθμό. Αλλά έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και στο παρελθόν. Ποτέ δεν είναι τόσο απλό και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλα τα κουτάκια έχουν τσεκαριστεί».

Ήδη υπάρχουν μεγάλα κέρδη

Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, δήλωσε ότι τα κέρδη που περιμένει να έχει με την αλλαγή αεροδυναμικής φιλοσοφίας, είναι πολύ μεγαλύτερα: «Κάνουμε πραγματικά μεγάλα βήματα αυτή τη στιγμή με την έρευνα και την εξέλιξη με την κατανόησή μας στην αεροδυναμική σήραγγα. Χρειαζόμασταν απλώς την επιβεβαίωση στο Μπαχρέιν ότι κάναμε λάθος, τώρα το έχουμε αυτό, και για αυτό δεν θα ξεγράψω ποτέ τίποτα».

«Τώρα, είναι ρεαλιστικό μετά τη σημερινή επίδοση να μπορούμε να μιλάμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Όχι, δεν είναι, είσαι ανόητος αν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο. Αλλά εξίσου πρόκειται για μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς και αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα μεγάλα βήματα που έχουμε ήδη κάνει τις τελευταίες 10 ημέρες, τότε νομίζω ότι θα φτάσουμε σε ένα στάδιο όπου θα είμαστε πραγματικά σε θέση να διεκδικούμε νίκες».

Όταν κλήθηκε να διευκρινίσει τη φύση των μεγάλων βημάτων, ο Wolff απάντησε: «Μεγάλα βήματα σε σχέση με το πού βρισκόμαστε ακόμα και τώρα. Το είδος των κερδών που έρχονται από την έρευνα και εξέλιξη, καθώς και στην αεροδυναμική, είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι είχαμε για πολύ καιρό, οπότε έχουμε ξεκλειδώσει κάποιες δυνατότητες, επειδή απλά κοιτάξαμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία. Έχουμε μια διαφορετική προοπτική λόγω των διδαγμάτων από τις δοκιμές και τον αγώνα του Μπαχρέιν. Δεν έγινε κανένα βήμα πίσω, αντίθετα, έγιναν αμέσως δύο βήματα προς τα εμπρός».

F1 - George Russell (Mercedes), GP Σαουδικής Αραβίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!