F1-Lewis Hamilton: Η Mercedes βρίσκεται 1,5 δλ. πίσω από τη Red Bull

O 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι η Mercedes βρίσκεται 1,5 δλ. πίσω από τη Red Bull σε ρυθμό αγώνα και χρειάζεται πρέπει να πάρει μερικές τολμηρές αποφάσεις για να επιστρέψει στην κορυφή.

F1-Lewis Hamilton: Η Mercedes βρίσκεται 1,5 δλ. πίσω από τη Red Bull

O 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι η Mercedes βρίσκεται 1,5 δλ. πίσω από τη Red Bull σε ρυθμό αγώνα και χρειάζεται πρέπει να πάρει μερικές τολμηρές αποφάσεις για να επιστρέψει στην κορυφή.

Η Mercedes είχε πολύ καλύτερες βλέψεις από πέρυσι για το ξεκίνημα της χρονιάς, ωστόσο βρέθηκε να είναι η 4η ταχύτερη ομάδα στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1, το GP Μπαχρέιν. Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι η διαφορά της Mercedes από την κορυφαία ομάδα του grid, τη Red Bull, έχει μεγαλώσει. Ωστόσο, η κακή εικόνα της γερμανικής ομάδας δεν έχει κάνει τον Βρετανό να σκέφτεται να μεταβεί σε αντίπαλο στρατόπεδο.

O Hamilton δήλωσε ότι σε αντίθεση με πέρυσι, που η Mercedes έχανε χρόνο στις ευθείες, η φετινή W14 χάνει στις στροφές: «Πέρυσι είχαμε πολύ οπισθέλκουσα και δυσκολευόμασταν, όχι μόνο στις ευθείες. Έπρεπε να χρησιμοποιούμε μια πολύ μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και ισοφαρίζαμε στις στροφές, αν δεν χάναμε. Φέτος χάνουμε κυρίως στις στροφές. Στις ευθείες είμαστε γρήγοροι, αλλά στις εξόδους των στροφών, αυτοί (δίπλα του ήταν ο Sergio Perez της Red Bull) έχουν πολύ περισσότερη πρόσφυση στο πίσω μέρος, στην πλειονότητα των στροφών».

«Έτσι, νομίζω ότι στον αγώνα δεν πίεζαν και πιστεύω ότι είναι πολύ πιο γρήγοροι από ό,τι φαινόταν. Πιστεύουμε ότι είναι έως 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτεροι ανά γύρο στον αγώνα ή κάτι τέτοιο. Χρειαζόμαστε οι Red Bull, οι Ferrari και πιθανότατα και οι Aston Martin να μην τερματίσουν για να κερδίσουμε αυτή τη στιγμή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τους προφτάσουμε».

Ο Hamilton κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση που είχε κάνει στο Μπαχρέιν, ότι η Mercedes δεν τον άκουσε όσον αφορά τις ανησυχίες που εξέφρασε για τη συμπεριφορά του μονοθεσίου της Mercedes και της εξέλιξής του: «Εκ των υστέρων, δεν ήταν απαραίτητα η καλύτερη επιλογή λέξεων. Αλλά φυσικά, υπάρχουν στιγμές που δεν συμφωνείς με ορισμένα μέλη της ομάδας».

«Αυτό που είναι σημαντικό όμως, είναι ότι συνεχίζουμε να επικοινωνούμε, συνεχίζουμε να είμαστε ενωμένοι, εξακολουθώ να πιστεύω 100% σε αυτή την ομάδα, είναι η οικογένειά μου, και είμαι εδώ πολύ καιρό. Δεν σκοπεύω να πάω οπουδήποτε αλλού. Αλλά όλοι χρειαζόμαστε μια κλωτσιά, όλοι πρέπει να προχωρήσουμε. Ήξερα ότι δεν ήμασταν στο σωστό μέρος όταν είδα το μονοθέσιο για πρώτη φορά. Έμοιαζε ακόμα τόσο διαφορετικό από εκείνα των ανταγωνιστών μας και είναι πάντα αγχωτικό εκείνη τη στιγμή».

«Είδαμε πού είναι η απόδοση και πώς οι άνθρωποι αντλούν την απόδοση. Πρέπει τώρα να αρχίσουμε να παίρνουμε κάποιες τολμηρές αποφάσεις, και να κάνουμε κάποιες μεγάλες κινήσεις προκειμένου να καλύψουμε τη διαφορά. Η Red Bull πιθανότατα θα πάρει εύκολα το Πρωτάθλημα φέτος, εκτός και αν η Ferrari μπορεί να τους σταματήσει, αλλά ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη διαφορά».

«Σε εκείνο το σημείο, θα είναι μάλλον πολύ αργά όσον αφορά τη μάχη για το Πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσαμε ακόμα να γυρίσουμε μερικά κεφάλια». Όταν ρωτήθηκε αν αυτές οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα, απάντησε: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία, ναι».

«Και η νοοτροπία μας είναι παρόμοια με αυτή που είχαμε πέρυσι, όπου δουλεύουμε πραγματικά όσο πιο σκληρά μπορούμε, παραμένοντας ενωμένοι ως ομάδα, προσπαθώντας να παραμείνουμε θετικοί, καθώς προφανώς είναι σοκαριστικό όταν ανακαλύπτεις ότι το μονοθέσιο δεν είναι εκεί που θα ήθελες να είναι. Αλλά όλοι εργάζονται για τη λύση. Και έχω 100% εμπιστοσύνη ότι όλοι κάνουν τη δουλειά τους».

«Δεν χάνεις έτσι ξαφνικά την ικανότητα να φτιάχνεις σπουδαία μονοθέσια, απλά, δεν είμαστε εκεί που πρέπει και θέλουμε να είμαστε. Και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Κανείς από εμάς σε αυτή την ομάδα δεν απέφυγε ποτέ μια πρόκληση, τις απολαμβάνουμε. Θα προτιμούσαμε πολύ να είμαστε μπροστά, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα».

O Hamilton δεν είναι ευχαριστημένος που βρίσκεται στη Jeddah

Στην πίστα όπου κατέκτησε την τελευταία του νίκη το 2021, ο Hamilton δήλωσε ότι θα κερδίσει ξανά. Αυτό ίσως όμως να μη συμβεί άμεσα. Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου, ενώ όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί που βρίσκονταν μαζί του δήλωσαν ευχαριστημένοi που βρίσκονταν στη Σαουδική Αραβία, ο Hamilton εξέφρασε αντίθετα συναισθήματα, δεδομένης της επίθεσης που είχε σημειωθεί πέρυσι κοντά στην πίστα κατά τη διάρκεια των περυσινών ελεύθερων δοκιμών και το κακό ιστορικό της χώρας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όταν του ζητήθηκε να επεκταθεί, δήλωσε: «Λοιπόν, δεν το ανέλυσα, οπότε είναι ανοιχτό σε ερμηνεία. Ανυπομονώ να μπω στο μονοθέσιο, σίγουρα. Αυτό το κομμάτι της δουλειάς μου με ενθουσιάζει». Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν επρόκειτο για το πολιτικό στοιχείο ή αυτό της ασφάλειας, σχολίασε: «Δεν είναι κανένα από τα δύο, δεν θέλω να μπω σε κανένα από τα δύο. Έτσι, ελπίζω όλοι να έχουν ένα ασφαλές Σαββατοκύριακο και ελπίζω όλοι να επιστρέψουν στο σπίτι τους ασφαλείς μετά. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, σωστά;»

Ο Hamilton ρωτήθηκε αν είχε σκεφτεί να μποϊκοτάρει τον αγώνα. Ο Βρετανός απάντησε είπε ότι αντί αυτού προτίμησε να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το βήμα που έχει για να αναδείξει τα ζητήματα που διακυβεύονται. Όπως υποστήριξε, ακόμα και αν ο ίδιος δεν αποφάσιζε να μην ταξιδέψει στην Jeddah, «η Formula 1 θα συνεχίσει χωρίς εμένα. Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να προσπαθώ να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ όταν πηγαίνω σε αυτά τα διαφορετικά μέρη».

Προεπισκόπηση GP Σαουδικής Αραβίας

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Μπαχρέιν 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!