F1: Έκπληκτη η FIA από την αρνητικότητα προς την Andretti/Cadillac

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, δήλωσε έκπληκτος από την αρνητική αντίδραση στα σχέδια συνεργασίας της Andretti και της Cadillac ώστε να εισέλθουν στη Formula 1.

F1: Έκπληκτη η FIA από την αρνητικότητα προς την Andretti/Cadillac

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, δήλωσε έκπληκτος από την αρνητική αντίδραση στα σχέδια συνεργασίας της Andretti και της Cadillac ώστε να εισέλθουν στη Formula 1.

Αφότου ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επιθυμία να διερευνήσει η Διεθνής Ομοσπονδία την έναρξη της διαδικασίας ώστε να εισέλθουν καινούργιες ομάδες στη Formula 1, o Michael Andretti ανακοίνωσε συνεργασία με τον αμερικανικό κολοσσό General Motors και τη θυγατρική μάρκα της Cadillac, με πρόθεση να βρεθούν στην αποκαλούμενη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το σχέδιο προβλέπει ότι η ομάδα της Andretti θα αγωνίζεται στη Formula 1 σε συνεργασία με την Cadillac, φέρνοντας ένα νέο κατασκευαστή στο σπορ, εφόσον της επιτραπεί η είσοδος στο grid. Την Κυριακή, ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ανήρτησε ένα μήνυμα στο Twitter εκφράζοντας την έκπληξή του για την αντίδραση στην ανακοίνωση της Andretti και της Cadillac. Είναι αρκετά σαφές ότι αναφέρεται στον οργανισμό της ίδιας της F1, χωρίς όμως να το δηλώνει με σαφήνεια.

O Ben Sulayem ανέφερε: «Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες αρνητικές αντιδράσεις στα νέα της Cadillac και της Andretti. Η FIA έχει δεχθεί συμμετοχές μικρότερων, λιγότερο επιτυχημένων οργανισμών τα τελευταία χρόνια. Θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε τις υποψήφιες συμμετοχές στη F1 από παγκόσμιους κατασκευαστές όπως η GM και καθαρόαιμους ανθρώπους των αγώνων, όπως η Andretti και άλλοι. Το ενδιαφέρον από ομάδες σε αναπτυσσόμενες αγορές προσθέτει ποικιλομορφία και διευρύνει την ελκυστικότητα της F1».

Έπειτα από την ανακοίνωση της Andretti, η F1 απάντησε με δικό της δελτίο Τύπου, στο οποίο σημειώνει ότι η προσθήκη μιας νέας ομάδας στο grid δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη FIA, αλλά απαιτεί επίσης την έγκριση της F1 και των υφιστάμενων ομάδων. Η F1 ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν συνομιλίες σε εξέλιξη και με άλλους ενδιαφερόμενους που δεν έχουν κάνει τόσο αισθητή την επιθυμία τους να εισέλθουν στο grid με καινούργια ομάδα.

Τον Αύγουστο, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της F1, Stefano Domenicali, είχε δηλώσει ότι ο αριθμός ομάδων του grid «δεν είναι πρόβλημα ποσότητας», αλλά για το «που μπορούμε να δούμε ένα βήμα αύξησης της αξίας της F1». Το γεγονός ότι η Andretti θα συνάψει συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θα έπρεπε να αυξάνει τις πιθανότητές της να εισέλθει στο grid της F1.

Από το 2016 και την πτώχευση της Manor, που ήταν η 11η ομάδα της F1 τότε, υπό την ιδιοκτησία της Libery Media, το σπορ έχει γνωρίσει άνθιση σε δημοτικότητα, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσελκύοντας νέο κύμα ενδιαφέροντος από πιθανούς συμμετέχοντες. Στην ανακοίνωση της F1 την Πέμπτη, αναφέρθηκε: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το εγχείρημα της F1 αυτή τη στιγμή, με αρκετές συζητήσεις να συνεχίζονται, που δεν είναι τόσο ορατές όσο άλλες. Οποιοδήποτε αίτημα νέου συμμετέχοντα απαιτεί τη συμφωνία τόσο της F1 όσο και της FIA».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!