F1: O πρόεδρος της Ferrari υποστηρίζει τον Binotto

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, δήλωσε την υποστήριξή του προς το πρόσωπο του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, αν και παραδέχθηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένος και θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις.

F1: O πρόεδρος της Ferrari υποστηρίζει τον Binotto

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, δήλωσε την υποστήριξή του προς το πρόσωπο του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, αν και παραδέχθηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένος και θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις.

Παρότι η Ferrari ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με τους καλύτερους οιωνούς, κατακτώντας δύο νίκες στους πρώτους τρεις αγώνες -χάρη και στα προβλήματα αξιοπιστίας της Red Bull- η συνέχεια της χρονιάς δεν υπήρξε αντίστοιχη. Προβλήματα αξιοπιστίας και το πιο σημαντικό, πολλά λάθη από το pit wall, χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά της Scuderia, γεγονός που έφερε τον επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto να αντιμετωπίζει πυρά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, εγγονός του Gianni Agnelli, δήλωσε την υποστήριξή του προς το πρόσωπο του Binotto, αν και παραδέχθηκε ότι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος και πως θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στην ομάδα του Maranello. Ο 46χρονος Ιταλοαμερικανός (έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη), δήλωσε: «Όταν κάποιος είναι tifoso, αλλά έχει ευθύνες, πρέπει να ξέρει πως να μετατρέπει αυτόν τον πόνο, και μερικές φορές αυτόν τον θυμό, σε θέληση για κάτι καλύτερο. Αν δεν υπάρχει θυμός είναι πρόβλημα, αν υπάρχει μόνο θυμός είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα».

«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Mattia Binotto και εκτιμούμε όλα όσα έχουν κάνει αυτός και όλοι οι μηχανολόγοι μας, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δουλειά στο Maranello, στο γκαράζ, στο pit wall και στο τιμόνι πρέπει να βελτιωθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο και αυτό ισχύει για τους μηχανικούς, τους μηχανολόγους, τους οδηγούς και προφανώς για όλη την ομάδα διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ομάδας. Είδαμε ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά λάθη όσον αφορά την αξιοπιστία, την οδήγηση και τη στρατηγική».

«Το να εμπιστευτούμε τον Binotto και την ομάδα του ήταν η σωστή απόφαση και απέδωσε καρπούς. Χάρη σε αυτούς είμαστε ανταγωνιστικοί και κερδίζουμε ξανά. Αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε πάντα να κάνουμε κάτι καλύτερο. Πρέπει να έχουμε την ταπεινότητα και την επίγνωση να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε τώρα και το θάρρος και την αποφασιστικότητα να βελτιωθούμε. Φυσικά, μετά τα πρώτα Grand Prix, φαινόταν θεμιτό να ονειρευόμαστε, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να αφήσουμε τα αποτελέσματα να μιλήσουν από μόνα τους».

«Ο πρώτος μας στόχος ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν δεν είσαι, τότε δεν έχεις που να πας, ενώ μπορείς πάντα να δουλεύεις πάνω στην αξιοπιστία. Για αυτό πιστεύω ότι πριν από το 2026 η Ferrari θα κερδίσει και πάλι τους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών. Θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε πριν από την πάροδο των 20 ετών, δεδομένου ότι το τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών ήταν το 2007 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 2008. Είμαστε τυχεροί που έχουμε δύο σπουδαίους οδηγούς, ίσως το ισχυρότερο δίδυμο στη Formula 1».

«Θα ήθελα να τους συγχαρώ και τους δύο. Είναι οδηγοί που συμμετέχουν στην εξέλιξη του μονοθεσίου και γνωρίζουν πως να είναι ομαδικοί παίκτες. Ως στιλ οδήγησης έχουν μεγάλες δυνατότητες και μια επιθετικότητα που τους χαρακτηρίζει. Μερικές φορές ξεπερνούν τα όρια, αλλά έχουν κάνει μεγάλες βελτιώσεις. Μου αρέσει το θάρρος τους, το οποίο είναι ένα αποφασιστικό συστατικό για την επιτυχία στη ζωή όπως και στον αθλητισμό».

«Φέτος είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως είχα προβλέψει πριν από δύο χρόνια. Και καταφέραμε να μετατρέψουμε αυτή την ανταγωνιστικότητα σε νίκες. Επιστρέψαμε στο ανώτερο σκαλί του βάθρου τέσσερις φορές. Και πίσω από τις επιτυχίες υπάρχει μεγάλη ομαδική δουλειά. Στον επαγγελματικό αθλητισμό, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά… Το 2020, το 48% των pit stop ήταν κάτω από 3″, με μέσο όρο 2.75 δλ. Στα πρώτα 15 Grand Prix φέτος, το 70% είναι κάτω από 3″ και ο μέσος όρος είναι 2,6 δλ. Πρόκειται για ένα απτό στοιχείο που μαρτυρά την ανάπτυξη της δουλειάς της ομάδας».

«Δεν πιστεύω ότι μια ομάδα κερδίζει ή χάνει εξαιτίας των διαιτητών ή των κανονισμών. Νομίζω ότι στον αθλητισμό ο ισχυρότερος στον αγωνιστικό χώρο ή την πίστα κερδίζει και όσο ισχυρότεροι είναι οι αντίπαλοι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση από την καλή εμφάνιση και τη νίκη».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!