F1: Η Shaila-Ann Rao αποχωρεί από τη FIA

H FIA ανακοίνωσε ότι η -προσωρινή- Γενική Γραμματέας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Shaila-Ann Rao, αποχώρησε από την Ομοσπονδία.

F1: Η Shaila-Ann Rao αποχωρεί από τη FIA

H FIA ανακοίνωσε ότι η -προσωρινή- Γενική Γραμματέας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Shaila-Ann Rao, αποχώρησε από την Ομοσπονδία.

Μόλις έξι μήνες αφότου η FIA όρισε τη Shaila-Ann Rao ως προσωρινή Γενική Γραμματέα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (αντικαθιστώντας τον Peter Bayer), η Βρετανίδα θα αποχωρήσει από τη Διεθνή Ομοσπονδία. Η Shaila-Ann Rao ήταν στο παρελθόν νομική διευθύντρια της FIA, μεταξύ 2016-2018, πριν μεταβεί σε αντίστοιχο πόστο στην ομάδα Formula 1 της Mercedes, όντας ειδική σύμβουλος του Toto Wolff.

H Rao βρέθηκε στο επίκεντρο μερικών διαμαχών φέτος, καθώς η Red Bull είχε υποψίες ότι η Βρετανίδα αποτελούσε πληροφοριοδότη της Mercedes εντός της FIA. Αυτό συνέβη λόγω της τεχνικής υπόδειξης όσον αφορά τα δάπεδα των μονοθεσίων που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να τεθεί σε ισχύ από το GP Καναδά.

H Red Bull δεν ήταν επίσης ευχαριστημένη από το γεγονός ότι η Mercedes και άλλες αντίπαλες ομάδες γνώριζαν πριν από την επίσημη ανακοίνωση της FIA για την υπέρβαση του ορίου εξόδων της F1 για το 2021 από την αυστριακή ομάδα.

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, δήλωσε: «Εκ μέρους όλων στη FIA, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Shaila-Ann για την ανεκτίμητη συμβολή της στο ρόλο της ως προσωρινή Γενική Γραμματέας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής μεταβατικής φάσης για τον οργανισμό. Ειδικότερα, η Shaila-Ann μου παρείχε μεγάλη υποστήριξη όσον αφορά τη Formula 1, ενεργώντας πάντα με επαγγελματισμό και ακεραιότητα».

Shaila-Ann Rao

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!