F1: Συμβόλαιο έως το 2025 για το GP Μεξικού

Η Formula 1 υπέγραψε καινούργια τριετή συμφωνία με τους διοργανωτές του GP Μεξικού, συνεπώς ο αγώνας θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα έως και το 2025.

F1: Συμβόλαιο έως το 2025 για το GP Μεξικού

Η Formula 1 υπέγραψε καινούργια τριετή συμφωνία με τους διοργανωτές του GP Μεξικού, συνεπώς ο αγώνας θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα έως και το 2025.

Το GP Μεξικού θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα της Formula 1 τουλάχιστον έως το 2025. Από την επιστροφή της Formula 1 στην πίστα Hermanos Rodriguez το 2015, το GP Μεξικού αποτελεί επιτυχημένο και δημοφιλή προορισμό. Το ισχύον συμβόλαιο μεταξύ της Formula 1, της αυτοδιοίκησης της Πόλης του Μεξικού και των διοργανωτών Corporación Interamericana de Entretenimiento (CIE) επρόκειτο να λήξει μετά τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου.

Οι διοργανωτές είχαν υπογράψει βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο, διότι είχαν χάσει την κρατική χρηματοδότηση των πρώτων 5 αγώνων και ακολούθησε η ακύρωση του αγώνα του 2020, λόγω της πανδημίας. Πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, θα μπορούσαν να έχουν πωληθεί περισσότερα εισιτήρια, αν η πίστα που φέρει το όνομα των αδερφών Pedro και Ricardo Rodriguez, είχε υψηλότερη χωρητικότητα σε θεατές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι η Formula 1 θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Πόλη του Μεξικού για άλλα τρία χρόνια στο πλαίσιο αυτής της νέας συμφωνίας. Κάθε χρόνο, ο αγώνας προσελκύει μεγάλο αριθμό παθιασμένων οπαδών και η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη, οπότε ξέρω ότι όλοι θα ενθουσιαστούν από αυτή την είδηση».

«Θέλω να ευχαριστήσω την Claudia Sheinbaum, την επικεφαλής της κυβέρνησης της Πόλης του Μεξικού, και τον Alejandro Soberοn και την ομάδα του για τη συνεχή δέσμευσή τους στη Formula 1 και τη συνεχή επιτυχία της διοργάνωσης».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!