F1 – Hamilton: Θα είχαμε τον τίτλο πέρυσι αν ξοδεύαμε περισσότερα

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του περυσινού Πρωταθλήματος θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αν η Mercedes είχε ξοδέψει περισσότερα χρήματα, καθώς οι φήμες ότι η Red Bull υπερέβη το budget cap συνεχίζονται.

F1 – Hamilton: Θα είχαμε τον τίτλο πέρυσι αν ξοδεύαμε περισσότερα

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του περυσινού Πρωταθλήματος θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αν η Mercedes είχε ξοδέψει περισσότερα χρήματα, καθώς οι φήμες ότι η Red Bull υπερέβη το budget cap συνεχίζονται.

Η FIA ανέβαλε για τη Δευτέρα μετά το GP Ιαπωνίας (10 Οκτωβρίου) την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των οικονομικών ελέγχων που διενήργησε όσον αφορά τη συμμόρφωση των ομάδων της Formula 1 με το ανώτατο όριο εξόδων του 2021. Συνεπώς, συνεχίστηκαν και σήμερα, στις συνεντεύξεις Τύπο, οι δηλώσεις γύρω από τις φήμες ότι η Red Bull ξεπέρασε το όριο εξόδων το 2021.

Ο Lewis Hamilton πιστεύει ότι θα μπορούσε να έχει κατακτήσει το περυσινό Πρωτάθλημα αν η Mercedes είχε ξοδέψει περισσότερα χρήματα την περασμένη σεζόν και αναφέρθηκε επίσης στο ρυθμός εξέλιξης που ακολούθησε η Red Bull το 2021.

Ο Hamilton δήλωσε: «Πραγματικά, δεν θέλω να πω τίποτα, αλλά αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι θυμάμαι πως πέρυσι στο Silverstone είχαμε την τελευταία μας αναβάθμιση και ευτυχώς ήταν εξαιρετική και μπορέσαμε να παλέψουμε με αυτήν. Μας έφερε σχεδόν 3 δέκατα του δλ. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι κόστισε λιγότερο από ένα εκατομμύριο. Αλλά ίσως με την πάροδο του χρόνου να κόστιζε περισσότερο από άποψη κατασκευής. Θυμάμαι ότι μετά από αυτό χρειαζόμασταν περισσότερες αναβαθμίσεις».

«Αλλά στη συνέχεια βλέπαμε τη Red Bull να φέρνει αναβαθμίσεις κάθε Σαββατοκύριακο ή κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Είχαν, νομίζω, τουλάχιστον άλλες τέσσερις αναβαθμίσεις από εκείνο το σημείο και έπειτα. Έβλεπα φορτηγά με αναβαθμίσεις που συνέχιζαν να έρχονται στο άλλο μονοθέσιο και σκεφτόμουν: Χριστέ μου, θα είναι δύσκολο να τους κερδίσουμε στο Πρωτάθλημα αν συνεχίσουν να φέρνουν αναβαθμίσεις».

«Αν είχαμε ξοδέψει 300.000 δολάρια για ένα νέο δάπεδο ή μια προσαρμοσμένη αεροτομή, φυσικά και θα είχε αλλάξει το αποτέλεσμα του Πρωταθλήματος, γιατί θα ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί στον αγώνα που θα το είχαμε. Ελπίζω, λοιπόν, να μην ισχύει κάτι τέτοιο, για το άθλημα. Είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα εξέλιξης».

«Αν είχαμε άλλο μισό εκατομμύριο να ξοδέψουμε, θα ήμασταν σε διαφορετική θέση σε κάποιους από τους επόμενους αγώνες, αν είχαμε φέρει άλλο δάπεδο, κάτι που θα μπορούσαμε εύκολα να κάνουμε. Αλλά δεν είναι αυτό το όνομα του παιχνιδιού και είμαι ευγνώμων που η ομάδα μας είναι πολύ αυστηρή με τον τρόπο που δουλεύουμε και έκαναν εκπληκτική δουλειά. Πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά».

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ποινές για οποιαδήποτε παράβαση, ο Hamilton δήλωσε: «Είναι επιτακτικό, για τη διαφάνεια. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε διαφάνεια για τους οπαδούς και την ακεραιότητα του αθλήματος. Πραγματικά, δεν ξέρω αρκετά για αυτό, ξέρω ότι γίνονται πολλές συζητήσεις στο παρασκήνιο, αλλά κανείς δεν ξέρει στ’ αλήθεια. Υπάρχουν διαφορετικοί αριθμοί και διαφορετικά πράγματα που έχουν ειπωθεί».

«Περίμενα αυτά τα αποτελέσματα, όπως και εσείς, να έχουν βγει εχθές. Θέλω να πιστεύω ότι αν έχει καθυστερήσει, έχει ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, και πραγματικά εμπιστεύομαι τον Mohammed (Ben Sulayem, πρόεδρο της FIA) ότι θα κάνει τη δουλειά του σοβαρά και ελπίζω ότι θα κάνει αυτό που είναι σωστό για το άθλημα. Νομίζω ότι θα ήταν κακό για το άθλημα αν δεν λαμβάνονταν μέτρα σε περίπτωση παράβασης. Δεν ξέρω αν υπάρχει. Θα περιμένω να δω».

Ο team-mate του Hamilton στη Mercedes, George Russell, δήλωσε ότι δεν είναι «δουλειά του να εντρυφήσει στις λεπτομέρειες» και θα περιμένει τα αποτελέσματα τη Δευτέρα. Και αυτός δήλωσε ότι πιστεύει πως Mohammed Ben Sulayem «θα φέρει την κατάλληλη τιμωρία» για όποιον βρεθεί ότι έχει για παράβαση του ανώτατου ορίου εξόδων.

O Russell πρότεινε πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μια πιθανή παράβαση: «Θα πρέπει να είναι αρκετά απλό. Θα περίμενε κανείς ότι το ποσό κατά το οποίο έχει ξεπεραστεί το όριο θα πρέπει να είναι το ποσό που θα αφαιρεθεί από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, και λίγο περισσότερο από αυτό, ως τιμωρία».

Ο Max Verstappen από την πλευρά του, σε ερώτηση αν θα προτιμούσε να έχουν ήδη ανακοινωθεί από τη FIA τα αποτελέσματα των οικονομικών ελέγχων στις ομάδες για τη σεζόν του 2021, δήλωσε: «Κανονικά αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί ήδη, έτσι;»

«Πρώτα πρέπει να αποφασίσουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Και απ’ όσο γνωρίζω, αλλά και με βάση αυτά που ακούω από την ομάδα, δεν έχουμε κάνει τίποτα λάθος. Έτσι, για να είμαι ειλικρινής, δεν με απασχολούν πραγματικά όλα αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι έχουμε τους λόγους μας να πιστεύουμε ότι είμαστε εντάξει».

«Οπότε, αυτό μου έχουν πει από την ομάδα και θα μάθουμε τη Δευτέρα. Είναι κάτι μεταξύ της ομάδας και της FIA, δεν εξαρτάται από εμένα. Εγώ είμαι εδώ για να οδηγώ γρήγορα και να προσπαθήσω να δώσω το καλύτερο αποτέλεσμα στην ομάδα». Ο Verstappen δήλωσε ότι χρειάζεται ένα «τέλειο» Σαββατοκύριακο για να εξασφαλίσει τον τίτλο στο GP Ιαπωνίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!