F1: H Audi θέλει να διεκδικεί τον τίτλο έως το 2030

Με 115 ημέρες να απομένουν για το ντεμπούτο της Audi στη Formula 1, η γερμανική ομάδα αποκάλυψε ένα concept του χρωματισμού του μονοθεσίου της, χωρίς σπόνσορες και δήλωσε την πρόθεσή της να διεκδικεί τίτλους έως το 2030.

F1: H Audi θέλει να διεκδικεί τον τίτλο έως το 2030

Με 115 ημέρες να απομένουν για το ντεμπούτο της Audi στη Formula 1, η γερμανική ομάδα αποκάλυψε ένα concept του χρωματισμού του μονοθεσίου της, χωρίς σπόνσορες και δήλωσε την πρόθεσή της να διεκδικεί τίτλους έως το 2030.

Το 2026, η Audi θα κάνει το ντεμπούτο της στη Formula 1 με εργοστασιακή ομάδα και δική της μονάδα ισχύος. Η Audi έχει αγοράσει την ομάδα της Sauber, η οποία θα μετονομαστεί του χρόνου. Η εταιρεία των τεσσάρων δακτυλίων αποκάλυψε σε εκδήλωση στο Μόναχο έναν concept χρωματισμό για το μονοθέσιό της, το οποίο θα ονομάζεται R26.

Η R26 αναμένεται να κατέβει στην πίστα για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη, στο πρώτο συλλογικό τεστ της Formula 1 ενόψει της σεζόν του 2026, στις 26-30 Ιανουαρίου. Πρόσφατα, η Audi παρουσίασε το Concept C, με χρωματισμό εξ ολοκλήρου από τιτάνιο, το οποίο ενσαρκώνει τη νέα ταυτότητα της μάρκας, που θα εφαρμοστεί στα μελλοντικά μοντέλα.

Αυτός ο χρωματισμός αποτελεί επίσης μια αναφορά στην ιστορία της Audi στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς μέρος της έμπνευσής του προέρχεται από την Auto Union Type C, ένα από τα εξαιρετικά επιτυχημένα μοντέλα που αγωνίστηκαν στα Grand Prix του μεσοπολέμου, το οποίο είχε κεντρικά τοποθετημένο τον κινητήρα αντί για μπροστά, που ήταν το σύνηθες τότε. Η Auto Union ήταν μια συγχώνευση τεσσάρων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένης της Audi, και αποτελεί τον άμεσο πρόγονο της γερμανικής εταιρείας.

Η Audi αποκαλεί το R26 Concept μια προεπισκόπηση του χρωματισμού του πρώτου της μονοθεσίου F1, το οποίο συνδέεται με το Concept C στο εμπρός μισό του και συνδυάζεται με μαύρο ανθρακί και ένα νέο κόκκινο της Audi στο πίσω μέρος.

O CEO της Audi, Gernot Döllner, δήλωσε: «Δεν εισερχόμαστε στη Formula 1 απλά για να είμαστε εκεί. Θέλουμε να κερδίσουμε. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι δεν γίνεσαι κορυφαία ομάδα στη Formula 1 από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος, επιμονή και αδιάκοπη αμφισβήτηση του status quo».

«Πρέπει να βελτιωθούμε από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα και να έχουμε φιλοδοξίες και για το 2026 και το 2027. Από το 2028 και μετά, θέλουμε να γίνουμε πραγματικοί ανταγωνιστές και στη συνέχεια, από το 2030 και μετά, να παλεύουμε για το Πρωτάθλημα».

Ο επικεφαλής του project της Audi για την F1, Mattia Binotto, πιστεύει ότι η κατασκευή πλαισίου και μονάδα ισχύος θα αποτελεί πλεονέκτημα έναντι των πελατειακών ομάδων: «Ο πλήρης έλεγχος τόσο του πλαισίου όσο και της μονάδας ισχύος προσφέρει ανταγωνιστικό και τεχνικό πλεονέκτημα».

F1 Audi R26 project (14)

«Για να γίνουμε μια επιτυχημένη και νικήτρια ομάδα στο μέλλον, ναι, μπορεί να προσθέσει πολυπλοκότητα, αλλά είναι απαραίτητο. Και επειδή για την Audi δεν έχει σημασία μόνο η συμμετοχή, αλλά και η νίκη, θα έλεγα ότι ήταν δεδομένο. Επομένως, αποδεχόμαστε την πολυπλοκότητα, επειδή έχουμε έναν σαφή στόχο».

«Αυτό είναι το πιο συναρπαστικό project στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αν όχι σε όλους τους αθλητικούς κλάδους. Ο στόχος είναι σαφής: να διεκδικούμε το Πρωτάθλημα μέχρι το 2030. Αυτή η διαδρομή απαιτεί χρόνο, τους κατάλληλους ανθρώπους και μια νοοτροπία συνεχούς βελτίωσης. Η Formula 1 είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά περιβάλλοντα. Το να γίνεις Πρωταθλητής είναι μια διαδρομή προόδου. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα, αλλά το να μαθαίνεις από αυτά είναι αυτό που οδηγεί στη μεταμόρφωση».

Audi R26 Concept

Ο επικεφαλής της ομάδας, Jonathan Wheatley, που προσχώρησε στον οργανισμό του Hinwil τον Απρίλιο δήλωσε: «Ενθουσιάστηκα πολύ με αυτό που βρήκα, που ήταν μια πολύ νεότερη ομάδα από ό,τι περίμενα, με πιο ανοιχτό μυαλό από ό,τι περίμενα, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει το ταξίδι για να γίνει μια ανταγωνιστική ομάδα της F1, αντί να θεωρεί επίτευγμα το να βγάζει δύο αυτοκίνητα στον αγώνα κάθε Κυριακή».

«Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μετασχηματισμού. Η επένδυση και η πίστη της Audi στην ομάδα είναι εξαιρετικές, και η ομάδα το αισθάνεται. Κάθε μέρα μπορούμε να αισθανθούμε την πρόοδο που κάνουμε και η ομάδα αρχίζει να πιστεύει στον εαυτό της, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να δημιουργηθεί η δυναμική ώστε να προχωρήσουμε μπροστά».

Audi R26 Concept

«Αν θέλετε μια απόδειξη για αυτό, η ομάδα σχεδόν κατάφερε το απίστευτο στο Βραζιλία το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατασκευάζοντας ένα ολοκαίνουργιο μονοθέσιο για τον Gabriel (Bortoleto, ο οποίος είχε ένα σφοδρό ατύχημα 57 G στο σπριντ) σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή η ομάδα δεν θα ήταν σε θέση να το κάνει αυτό πριν από ένα χρόνο και αυτό δεν οφείλεται σε εργαλεία ή επενδύσεις, αλλά στο πνεύμα που προέρχεται από την πίστη της ομάδας στον εαυτό της».

«Αυτό το ταξίδι δεν αφορά μόνο τον προορισμό, αλλά και τη συνεργασία με τους ανθρώπους που κάνουν κάθε βήμα δυνατό. Αφορά τη νοοτροπία, την εστίαση, την ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθηση χωρίς εφησυχασμό. Θα αντιμετωπίσουμε αποτυχίες, αλλά κάθε μία θα είναι μια εμπειρία μάθησης που θα οδηγήσει σε νέα δύναμη».

Audi R26 Concept

«Μια κουλτούρα πίστης και ανθεκτικότητας παίρνει μορφή – μια ομάδα με τη δύναμη να ξεπερνά τα όρια, να είναι θαρραλέα, να μαθαίνει και να βελτιώνεται κάθε μέρα. Οι ομάδες που κερδίζουν Πρωταθλήματα δεν χτίζονται με μαγεία – χτίζονται με ανθρώπους που πιστεύουν: ο ένας στον άλλον, στη διαδικασία και στον προορισμό».

«Το πρόγραμμά μας είναι κάτι περισσότερο από τη δημιουργία μιας ομάδας. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της F1 – με ταλέντο, οραματιστές συνεργάτες και τη μεταμόρφωση της μάρκας Audi. Έχουμε μια νοοτροπία που τολμά να επαναπροσδιορίσει τι μπορεί να είναι μια αγωνιστική ομάδα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!