F1: Η Honda παραδέχεται δυσκολίες με τον κινητήρα του 2026

Η Honda θα επίσημα στη Formula 1 το 2026 ως προμηθευτής μονάδων ισχύος της ομάδας της Aston Martin, αλλά παραδέχεται ότι η διαδικασία εξέλιξης του νέου V6 δεν είναι εύκολη.

F1: Η Honda παραδέχεται δυσκολίες με τον κινητήρα του 2026

Η Honda θα επίσημα στη Formula 1 το 2026 ως προμηθευτής μονάδων ισχύος της ομάδας της Aston Martin, αλλά παραδέχεται ότι η διαδικασία εξέλιξης του νέου V6 δεν είναι εύκολη.

Η Honda αποχώρησε επίσημα από τη Formula 1 στο τέλος του 2021, ωστόσο η Red Bull θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις ιαπωνικές μονάδες ισχύος έως το τέλος του 2025, υπό το καθεστώς που προβλέπει το πάγωμα της εξέλιξης των turbo υβριδικών V6 έως τότε.

H Honda θα επιστρέψει επίσημα το 2026 στην F1, προμηθεύοντας την ομάδα της Aston Martin υπό τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα διέπουν τις μονάδες ισχύος. Αυτοί προβλέπουν τη χρήση 100% βιώσιμων καυσίμων και υβριδικό σύστημα που θα παράγει σχεδόν το ήμισυ της συνολικής ιπποδύναμης, παρά την κατάργηση του δεύτερου ηλεκτροκινητήρα (MGU-H).

Ο Koji Watanabe, πρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Honda Racing Corporation (HRC), παραδέχθηκε για την εξέλιξη της νέας μονάδας ισχύος: «Δυσκολευόμαστε. Τώρα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δείξουμε το αποτέλεσμα του χρόνου».

«Όλα είναι καινούργια. Ο ηλεκτροκινητήρας που χρειαζόμαστε (MGU-K) είναι ένας νέος, 355 kW, πολύ μικρών διαστάσεων. Επίσης, η ελαφριά μπαταρία, δεν είναι τόσο εύκολο να εξελιχθεί, όπως επίσης και ο μικρός ηλεκτροκινητήρας με τη μεγάλη ισχύ. Όλα είναι πολύ δύσκολα, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». 

Τα σχόλια αυτά έρχονται ενώ πρόσφατα ο Adrian Newey, ο οποίος θα αναλάβει διευθύνων τεχνικός συνεργάτης της Aston Martin στις αρχές Μαρτίου, εξέφρασε ανησυχίες ότι με τον τρόπο που είναι γραμμένοι οι κανονισμοί του 2026, ενδέχεται κάποιος κατασκευαστής να κυριαρχήσει, αν ερμηνεύσει καλύτερα τους κανονισμούς που αφορούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, του οποίου η εξέλιξη είναι πιο περιορισμένη.

F1 - Aston Martin & Honda

Στο τέλος του 2021, η Honda είχε διοχετεύσει το προσωπικό που εργαζόταν στις μονάδες ισχύος της F1 σε διαφορετικές δραστηριότητες της εταιρείας. Για την προσπάθεια του 2026, θα πρέπει να έχει συντάξει εκ νέου το τεχνικό τμήμα, πιθανότατα με έμπειρα άτομα. Θέλει η Honda να μειώσει τις προσδοκίες, αποκρύπτοντας την πρόοδο της εξέλιξής της ή πραγματικά δυσκολεύεται; Πάντως δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής μονάδων ισχύος που έχει εκφράσει ανησυχίες για την ανταγωνιστικότητά του το 2026.

Ο Mattia Binotto, διευθύνων σύμβουλος του εγχειρήματος της Audi, που θα κάνει το ντεμπούτο της στην F1 το 2026 με εργοστασιακή ομάδα τη Sauber και δική της μονάδα ισχύος το 2026, δήλωσε: «Ενώ πιστεύω ότι η οργάνωση και οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και τα προγράμματα προχωρούν, εξακολουθεί να υπάρχει μια καμπύλη μάθησης, την οποία πρέπει να περάσουμε. Οπότε περιμένω αρχικά να υπάρχει μία διαφορά που θα πρέπει να καλύψουμε. Πόσο μεγάλη θα είναι, νομίζω ότι δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!