F1: Φήμες περαιτέρω αποχωρήσεων από τη Red Bull

Έπειτα από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Adrian Newey από τη Red Bull, ο CEO της McLaren, Zak Brown, δήλωσε ότι κυκλοφορούν βιογραφικά από τεχνικούς των Πρωταθλητών της Formula 1 και εικάζεται ότι ενδέχεται να φύγει και ο Jonathan Wheatley.

F1: Φήμες περαιτέρω αποχωρήσεων από τη Red Bull

Έπειτα από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Adrian Newey από τη Red Bull, ο CEO της McLaren, Zak Brown, δήλωσε ότι κυκλοφορούν βιογραφικά από τεχνικούς των Πρωταθλητών της Formula 1 και εικάζεται ότι ενδέχεται να φύγει και ο Jonathan Wheatley.

Στη συνέντευξη Τύπου τον εκπρόσωπων των ομάδων της Formula 1 στα πλαίσια του GP Μαϊάμι, o διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, έκανε ορισμένες βαρύγδουπες δηλώσεις όσον αφορά το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της Red Bull, η οποία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την αποχώρηση του Adrian Newey.

Φημολογείται ότι ο Newey αποχωρεί από την ομάδα διότι δεν είναι ευχαριστημένος με τη μάχη ισχύος που έχει δημιουργηθεί έπειτα από τις κατηγορίες εναντίον του επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, από την πρώην γραμματέα του, για απρεπή συμπεριφορά.

Ο Brown δήλωσε για την αποχώρηση του Newey από τη Red Bull: «Εκπλήσσομαι; Πριν από έξι μήνες, θα είχα εκπλαγεί. Αλλά με βάση όλα όσα συνέβησαν από την αρχή της χρονιάς και γνωρίζοντας πολύ καλά τον Adrian, ο οποίος είναι ένα άτομο με πολύ υψηλή ακεραιότητα, δεν εκπλήσσομαι που αποχωρεί».

«Νομίζω ότι τα πράγματα που συμβαίνουν εκεί είναι λίγο αποσταθεροποιητικά. Αυτό είναι πιθανώς το πρώτο ντόμινο που θα πέσει, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα είναι το τελευταίο με βάση τα βιογραφικά που κυκλοφορούν. Έχουμε δει μια αύξηση των βιογραφικών σημειωμάτων που έρχονται προς το μέρος μας από την ομάδα».

F1 - Sergio Perez & Max Verstappen (Red Bull), GP Μαϊάμι 2024

Εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας σχολίασε τις δηλώσεις του Brown στο Sky Sports F1: «Τους τελευταίους μήνες, όλη η τεχνική ηγεσία της ομάδας μας υπέγραψε μακροπρόθεσμα συμβόλαια που τους δεσμεύουν στη Red Bull Racing. Επομένως, δεν είμαστε σίγουροι σε ποια βιογραφικά αναφέρεται ο Zak. Δεν προβλέπουμε κάποια σημαντική απώλεια και σίγουρα όχι το φαινόμενο ντόμινο που ελπίζει ο Zak».

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της αγγλικής εφημερίδας Times, ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull από το 2006, Jonathan Wheatley, εξετάζει τις επιλογές του για το μέλλον και θα μπορούσε να είναι ο επόμενος που θα φύγει από την Πρωταθλήτρια ομάδα. Υπό την ηγεσία του Wheatley η Red Bull έχει καταφέρει να γίνει η ταχύτερη ομάδα της Formula 1 στα pit stop.

F1 - Jonathan Wheatley (Red Bull)

O Wheatley φαίνεται ότι έχει προσεγγίσει αντίπαλες ομάδες, καθώς θα ήθελε να γίνει κάποια μέρα επικεφαλής, μία φιλοδοξία που δεν έχει κρύψει. Είναι πιθανό να επαληθευθούν οι προειδοποιήσεις του Jos Verstappen, πατέρα του Max, ότι αν παρέμενε ο Horner επικεφαλής, η ομάδα θα διασπαστεί; Παράλληλα, υπάρχουν φήμες ότι η Mercedes έχει κάνει αστρονομική προσφορά με απολαβές 150 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στον Max Verstappen, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του CEO της Red Bull, Oliver Mintzlaff.

O αυστριακός διευθύνων σύμβουλος επέκρινε το γεγονός ότι ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, αναφέρεται πολύ συχνά στον Verstappen στις δηλώσεις του πρόσφατα: «Καταλαβαίνω την πίεση που έχει ο Toto Wolff και ίσως και άλλες ομάδες μετά από τα χρόνια που βρίσκονται πίσω. Αλλά νομίζω ότι ο Toto Wolff πρέπει να επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Έχει αρκετές από αυτές. Έχει επίσης να κάνει με το σεβασμό. Αν μιλάς συνέχεια για το προσωπικό άλλων ομάδων, αυτό δεν είναι σωστό».

F1 - Oliver Mintzlaff, Max Verstappen, Helmut Marko (Red Bull)

Ο Verstappen διατηρεί συμβόλαιο με τη Red Bull έως το 2028 και ο Mintzlaff δήλωσε: «Ο Max εξακολουθεί να έχει μακροπρόθεσμο συμβόλαιο εδώ και δεν έχει πει ότι δεν θέλει να το εκπληρώσει. Δεν ανησυχώ καθόλου ότι σκέφτεται να μετακομίσει. Απλά τα πράγματα πρέπει να ηρεμήσουν και πάλι τώρα. Αυτό θέλει ο Max και αυτό θέλουμε κι εμείς».

Από την πλευρά του, ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε: «Ο Max θα πάει στην ομάδα όπου μπορεί να πάρει το καλύτερο τεχνικό πακέτο. Προς το παρόν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει με τη Red Bull Racing. Επιπλέον, δεν θα υπάρξουν διαφορετικοί κανονισμοί του χρόνου, οπότε υποθέτω ότι θα συνεχίσει να οδηγεί για εμάς και του χρόνου», χωρίς να αναφερθεί στις επόμενες χρονιές.

Ο ίδιος ο Verstappen δήλωσε: «Ακόμη και αν, ας πούμε, ισχύει κάτι τέτοιο, 150 εκατομμύρια. Τα χρήματα δεν είναι το στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά να πάω κάπου. Είμαι ήδη ευχαριστημένος με αυτά που βγάζω, το θέμα είναι η απόδοση. Όλοι το γνωρίζουν αυτό, όπως και ο Toto. Το μέλλον μου είναι στη Red Bull αυτή τη στιγμή».

F1 - Max Verstappen (Red Bull), GP Μαϊάμι 2024

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!