F1: Αλλαγή μηχανολόγου αγώνα για το Lance Stroll

Ο Lance Stroll θα αλλάξει τον πιο σημαντικό συνδετικό κρίκο με την ομάδα της Aston Martin στη Formula 1, καθώς από το GP Ιαπωνίας θα έχει νέο μηχανολόγο αγώνα.

F1: Αλλαγή μηχανολόγου αγώνα για το Lance Stroll

Ο Lance Stroll θα αλλάξει τον πιο σημαντικό συνδετικό κρίκο με την ομάδα της Aston Martin στη Formula 1, καθώς από το GP Ιαπωνίας θα έχει νέο μηχανολόγο αγώνα.

O μηχανολόγος αγώνα του Lance Stroll στην Aston Martin, Ben Michell, πήρε προαγωγή στη θέση του επικεφαλής βελτιστοποίησης απόδοσης της βρετανικής ομάδας της Formula 1. O μηχανολόγος αγώνα είναι ο πιο σημαντικός συνδετικός κρίκος του οδηγού με την ομάδα, καθώς με αυτόν συνεννοείται σχεδόν αποκλειστικά στον ασύρματο και με αυτόν κανονίζει το στήσιμο του μονοθεσίου κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού τριημέρου.

O Michell ήταν αυτός που απέτρεψε οποιοδήποτε ατύχημα στον τελευταίο γύρο του Grand Prix Αυστραλίας, προειδοποιώντας το Stroll πριν φτάσει στο σημείο όπου η Mercedes του George Russell είχε βρεθεί ακινητοποιημένη στη μέση της πίστας έπειτα από την πρόσκρουσή του στις μπαριέρες. Ο Russell είχε αιφνιδιαστεί από την πρόωρη επιβράδυνση του Fernando Alonso στη στροφή 6, για την οποία ο Ισπανός δέχθηκε ποινή 20 δλ., η οποία τον έριξε από την 6η στην 8η θέση.

H προαγωγή του Michell σημαίνει ότι ο Stroll θα πρέπει να συνεργαστεί με νέο μηχανολόγο αγώνα από το GP Ιαπωνίας. Αυτός θα είναι o Andrew Vizard, ο οποίος εργάστηκε για 6 χρόνια στη Williams, όντας μηχανολόγος απόδοσης (ο μηχανολόγος που ασχολείται με τη βελτίωση της οδήγησης του εκάστοτε πιλότου, μελετώντας την τηλεμετρία) του George Russell, για να προαχθεί σε μηχανολόγος αγώνα του Alex Albon.

Ο Vizard εργάζεται από τον Ιανουάριο στην Aston Martin και ανέλαβε το ρόλο του μηχανολόγου αγώνα του Stroll στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του GP Σαουδικής Αραβίας.

Ο Stroll δήλωσε: «Δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο, ο Andrew προετοιμάζεται εδώ και καιρό, έρχεται στους αγώνες και περνάει χρόνο στο εργοστάσιο. Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι αρκετά ομαλή μετάβαση. Αλλά είχα πολύ ωραίες στιγμές με τον Ben τα τελευταία χρόνια, ήταν ευχάριστα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!