F1: Η Williams αποκάλυψε τα χρώματά της για το 2024

H ομάδα της Williams αποκάλυψε τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστεί στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1.

F1: Η Williams αποκάλυψε τα χρώματά της για το 2024

H ομάδα της Williams αποκάλυψε τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστεί στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Williams παρουσίασε το χρωματισμό με τον οποίο θα αγωνίζεται στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Η πάλαι ποτέ κραταιά βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ένα καινούργιο σπόνσορα, την ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία Komatsu, που ειδικεύεται σε κατασκευές και ορυχεία, καθώς και κινητήρες και βιομηχανικό εξοπλισμό.

Επίσης, στο μονοθέσιο υπάρχει και το λογότυπο της εταιρείας κρυπτονομίσματος Kraken. Έχοντας αποσπάσει τον επικεφαλής της ομάδας, James Vowles από τη Mercedes πριν από την έναρξη της περυσινής σεζόν, η Williams εξασφάλισε και τις υπηρεσίες του πρώην επικεφαλής τεχνικού συμβούλου της Alpine, Pat Fry. Η ομάδα έχει εξασφαλίσει τις μονάδες ισχύος και το κιβώτιο της Mercedes πέραν του 2026.

H οδηγική σύνθεση παραμένει η ίδια, με τον Ταϊλανδό Alex Albon (που θα γίνει 28 χρονών το Μάρτιο) να εισέρχεται στην τρίτη σεζόν του με την ομάδα, την οποία έφερε στην 7η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών με τους βαθμούς που συγκέντρωσε μόνος του. Ο 23χρονος Αμερικανός Logan Sargeant θα πρέπει να αποδώσει καλύτερα στη δεύτερη σεζόν του στη Formula 1 αν θέλει να διατηρήσει τη θέση του.

O Sargeant δήλωσε ότι θα πρέπει να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ για να ταιριάζει στις απαιτήσεις του μονοθεσίου, το οποίο η ομάδα ελπίζει ότι θα είναι πολύ πιο προβλέψιμο από το περυσινό. Ο Sargeant δήλωσε ότι θέλει να κάνει ένα βήμα προόδου, να αξιοποιεί τις δυνατότητες του μονοθεσίου και να έχει πιο σταθερά αποτελέσματα.

O Albon δήλωσε ότι η Williams προσπάθησε να αποβάλλει ορισμένες -κακές- συνήθειες που είχε τα τελευταία χρόνια στο σχεδιασμό της FW46, την οποία δεν έχουμε δει ακόμα. O James Vowles δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την 7η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ο Βρετανός δήλωσε ότι η ομάδα έκανε καλή δουλειά το 2023, αλλά δεν ήταν εξαιρετική, αλλά παραδέχεται ότι θα πρέπει να βελτιωθεί βήμα-βήμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!