F1: Δεδομένη θεωρείται η μεταγραφή-σοκ του Lewis Hamilton στη Ferrari το 2025

O Lewis Hamilton φέρεται να προετοιμάζει κίνηση που θα ταράξει τα νερά της Formula 1, καθώς βάσιμες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια διαπραγματεύσεων για να πάρει μεταγραφή για τη Ferrari.

F1: Δεδομένη θεωρείται η μεταγραφή-σοκ του Lewis Hamilton στη Ferrari το 2025

O Lewis Hamilton φέρεται να προετοιμάζει κίνηση που θα ταράξει τα νερά της Formula 1, καθώς βάσιμες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια διαπραγματεύσεων για να πάρει μεταγραφή για τη Ferrari.

Το διαδίκτυο βρίθει σήμερα από φήμες που θέλουν τον 7 φορές Πρωταθλητή της Formula 1 Lewis Hamilton να έχει ήδη(!) υπογράψει συμβόλαιο με τη Ferrari για το 2025, αντικαθιστώντας τον Carlos Sainz. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Hamilton υπέγραψε στο τέλος του περυσινού καλοκαιριού διετή επέκταση του συμβολαίου του με την ομάδα της Mercedes, με ισχύ έως το τέλος του 2025.

Η είδηση έρχεται έπειτα από την ανακοίνωση της Ferrari ότι υπέγραψε πολυετή ανανέωση του συμβολαίου του Charles Leclerc (πιθανότατα για 3 χρόνια, με διετή επιλογή ανανέωσης έως το 2029), με απολαβές που μάλλον κυμαίνονται γύρω στα 30 εκατ. δολάρια με προβλεπόμενα μπόνους επιτυχίας έως και 5 εκατ.

Ωστόσο, η Ferrari δεν ανακοίνωσε τίποτα για το μέλλον του Sainz στην ομάδα. Μέχρι πρότινος, οι φήμες ανέφεραν ότι ο Ισπανός διαπραγματευόταν διετή επέκταση του συμβολαίου του με τη Scuderia. Αλλά πηγές από την Ισπανία ανέφεραν ότι ο Sainz διατηρεί τις επιλογές του ανοιχτές (Sauber-Audi, δεδομένων των δεσμών του πατέρα του με τη γερμανική μάρκα, ή ακόμα και Aston Martin).

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη φήμη της μεταγραφής του Hamilton τη δημοσίευσε πρώτη στην ιστοσελίδα της η ισπανική εφημερίδα Diario AS. Ωστόσο, όλο και περισσότερες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το σενάριο είναι πραγματικό. Το Motorsport αναφέρει ότι αν και δεν είναι σαφές ότι έχει υπογραφεί τελικό συμβόλαιο, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Ferrari έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του Hamilton αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά ο Βρετανός είχε απορρίψει τις προτάσεις της, προτιμώντας τη Mercedes, καθώς του προσέφερε περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο.

Έπειτα από δύο απογοητευτικές σεζόν με τη γερμανική ομάδα όμως, ίσως ο Hamilton το σκέφτηκε ξανά. Άλλωστε, επικεφαλής της ομάδας της Ferrari αυτή τη στιγμή είναι ο Γάλλος Frederic Vasseur, με τον οποίο ο Hamilton έχει συνεργαστεί στην ομάδα της ART, με την κατάκτηση του τίτλου του GP2 (νυν Formula 2) το 2006 και έχει καλές σχέσεις.

Αυτό που δε βγάζει νόημα αυτή τη στιγμή είναι ότι για να κάνει την κίνηση προς τη Ferrari, o Hamilton θα πρέπει να έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Mercedes το οποίο του επιτρέπει να υπογράψει με άλλη ομάδα πριν καν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.

Πιστεύουμε ότι η Mercedes δύσκολα θα δεχόταν μία τέτοια συμφωνία, αλλά δεν αποκλείεται το συμβόλαιο του Hamilton να είναι μονοετές με επιλογή ανανέωσης για το 2025, με το Βρετανό να έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει έπειτα από την πρώτη σεζόν.  Ίσως λόγω της ηλικίας του Hamilton η Mercedes δεν ήταν διατεθειμένη να του παραχωρήσει κάτι παραπάνω από μία συμφωνία 1+1 ετών.

Ίσως η Ferrari να προσφέρει με περισσότερη πρόθυμα μία πολυετή συμφωνία και με υψηλότερες απολαβές για να προσελκύσει το Hamilton. Επίσης, μία… παλιά παροιμία λέει ότι τα συμβόλαια της F1 δεν αξίζουν το χαρτί στο οποίο έχουν τυπωθεί, και είναι για να σπάνε. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις.

Ενημέρωση

Σήμερα στο εργοστάσιο της ομάδας της Mercedes, διοργανώθηκε 10λεπτη συνάντηση με το προσωπικό όπου ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, και το τεχνικός διευθυντής της, James Allison, ανακοίνωσαν την αποχώρηση του Hamilton. Παράλληλα, το ιταλικό Formu1a.uno αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, υπέγραψε το συμβόλαιο του Hamilton.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!