F1: Πολυετής ανανέωση για το Charles Leclerc στη Ferrari

H Ferrari ανακοίνωσε επίσημα πολυετή ανανέωση του συμβολαίου του Μονεγάσκου οδηγού της στη Formula 1, Charles Leclerc. Αν και η διάρκεια δεν είναι γνωστή, θα τον δει στη Scuderia τουλάχιστον έως το τέλος του 2026.

F1: Πολυετής ανανέωση για το Charles Leclerc στη Ferrari

H Ferrari ανακοίνωσε επίσημα πολυετή ανανέωση του συμβολαίου του Μονεγάσκου οδηγού της στη Formula 1, Charles Leclerc. Αν και η διάρκεια δεν είναι γνωστή, θα τον δει στη Scuderia τουλάχιστον έως το τέλος του 2026.

O 26χρονος Μονεγάσκος οδηγός της Formula 1, Charles Leclerc, θα αγωνίζεται για πολλά ακόμη χρόνια με τα χρώματα της Ferrari, καθώς υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με τη Scuderia. H ιταλική ομάδα δεν αποκάλυψε τη διάρκεια της νέας συμφωνίας, αλλά είναι δεδομένα τουλάχιστον διετής. Με το ισχύον συμβόλαιο του Leclerc να λήγει στο τέλος του 2024, αυτό σημαίνει ότι ο Μονεγάσκος θα παραμείνει στη Ferrari τουλάχιστον έως το τέλος του 2026, που θα υπάρχει μεγάλη αλλαγή τεχνικών κανονισμών πλαισίου και μονάδων ισχύος.

Πριν από τα Χριστούγεννα, η ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport ανέφερε ότι ο Leclerc πλησίαζε σε υπογραφή πενταετούς συμβολαίου, με λήξη στο τέλος του 2029, με διπλάσιες απολαβές, από 25 εκατ. σε 50 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτό το σενάριο ανέφερε ότι θα υπήρχε και ρήτρα διακοπής της συμφωνίας έπειτα από τρία χρόνια, αν η Ferrari δεν αποδειχθεί ανταγωνιστική. Ο Leclerc έχει κατακτήσει 5 νίκες και 23 pole position με τα χρώματα της Ferrari από το 2019 που αγωνίζεται μαζί της, δηλαδή τη δεύτερη σεζόν του στη Formula 1.

Ο Charles Leclerc δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ξέρω ότι θα φοράω τη φόρμα της Scuderia Ferrari για αρκετές ακόμα σεζόν. Το να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν τριών ετών: Παρακολουθούσα το Grand Prix του Μονακό από το παράθυρο του διαμερίσματος ενός φίλου μου, στη στροφή St. Devote και πάντα έψαχνα για τα κόκκινα μονοθέσια».

«Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου από τότε που μπήκα στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, παλεύοντας με όλες τις δυσκολίες τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, πιστεύω ότι τα καλύτερα θα έρθουν. Το όνειρό μου παραμένει η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με τη Ferrari, και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα περάσουμε υπέροχες στιγμές μαζί και θα κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας».

Στην υπογραφή της νέας συμφωνίας, υπήρχε μικρότερο «χάσμα» να καλυφθεί μεταξύ των δύο πλευρών, από ό,τι στην περίπτωση του Carlos Sainz. Σύμφωνα με το ιταλικό Formu1a.uno, οι συνομιλίες με τον Ισπανό οδηγό αναφέρεται ότι έχουν σταματήσει προς το παρόν. Ο επικεφαλής της Scuderia, Frederic Vasseur, είχε θέσει ως στόχο να ολοκληρώσει την ανανέωση των συμβολαίων και των δύο οδηγών πριν από την έναρξη της καινούργιας σεζόν.

O Vasseur δήλωσε για την ανανέωση τoυ συμβολαίου του Leclerc: «Ο δεσμός του Charles με τη Scuderia ξεπερνά αυτόν ενός οδηγού και μιας ομάδας, καθώς είναι μέλος της οικογένειας της Ferrari εδώ και οκτώ χρόνια, από την εποχή που φόρεσε για πρώτη φορά το έμβλημα του Cavallino Rampante στην αγωνιστική του φόρμα».

«Τον ξέρουμε για την αδιάκοπη επιθυμία του να φτάσει τον εαυτό του στα όρια, και εκτιμούμε τις εξαιρετικές ικανότητές του όταν πρόκειται να αγωνιστεί και να προσπεράσει σε έναν αγώνα. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στο Charles ένα νικηφόρο μονοθέσιο και ξέρω ότι η αποφασιστικότητα και η αφοσίωσή του είναι στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, και να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!