WRC Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2024: Νίκη για Hyundai και Neuville στο πρώτο ράλλυ της σεζόν

Η μεγάλη μάχη μεταξύ Neuville και Ogier κατέληξε με επικράτηση του Βέλγου οδηγού της Hyundai, στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

@Red Bull Content Pool

WRC Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2024: Νίκη για Hyundai και Neuville στο πρώτο ράλλυ της σεζόν

Η μεγάλη μάχη μεταξύ Neuville και Ogier κατέληξε με επικράτηση του Βέλγου οδηγού της Hyundai, στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Με το δεξί ξεκίνησαν η Hyundai και ο Thierry Neuville το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2024, παίρνοντας τη νίκη στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο μετά από μια τιτάνια μάχη με τον Sebastien Ogier και την Toyota.

Ο Βέλγος ήταν τρίτος το απόγευμα της Παρασκευής και έκανε την αντεπίθεσή του το Σάββατο για να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα από τον Γάλλο.

Thierry Neuville (BEL) Martijn Wydaeghe (BEL) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Monte-Carlo in Gap, France on 26.January.2024 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202401260533 // Usage for editorial use only //
@Red Bull Content Pool

Αυτό σημαίνει πως, με το νέο σύστημα βαθμολογίας, ήδη ο Neuville αποκόμισε από το βράδυ του Σαββάτου 18 βαθμούς, με τον Ogier να παίρνει 15 και τον Elfyn Evans με το δεύτερο Toyota GR Yaris Rally1 να παίρνει τους 13 βαθμούς της τρίτης θέσης.

Ο Neuville κυριάρχησε άνετα και την Κυριακή, τελευταία μέρα του αγώνα, κερδίζοντας και στις 3 ειδικές του σκέλους. Συνολικά ο Βέλγος οδηγός της Hyundai επικράτησε σε 8 από τις 17 ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2024, έναντι 7 του Ogier, 2 του Evans και μία του Ott Tanak, ο οποίος φαίνεται πως προσπαθεί ακόμη να προσαρμοστεί στο i20N Rally1, μετά την επιστροφή στην ομάδα της Hyundai.

Adrien Fourmaux (FRA) and Alex Coria (FRA) are seen competing during the World Rally Championship Monte-Carlo in Gap, France on 27.01.2024 // @World / Red Bull Content Pool // SI202401270354 // Usage for editorial use only //
@Red Bull Content Pool

Το βάθρο, μαζί με τον νικητή Neuville, συμπλήρωσαν οι Ogier και Evans, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισαν ο Tanak και ο Adrien Fourmaux, ο οποίος δεν κατάφερε να με το M-Sport Ford Puma Rally1 να απειλήσει τα Hyundai και Toyota. Έκτος τερμάτισε ο Andreas Mikkelsen (Hyundai), εμπρός από τον Takamoto Katsuta (Toyota).

Elfyn Evans (GB) Scott Martin (GB) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT are seen on roadsection during the World Rally Championship Monte-Carlo in Gap, France on 26.January.2024 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202401260426 // Usage for editorial use only //
@Red Bull Content Pool

Στην 8η θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία WRC2 ήταν ο Yohan Rossel με Citroen C3 Rally2, παίρνοντας την πρωτοπορία της κατηγορίας από τον Pepe López με Skoda Fabia Rally2 μόλις στην τελευταία ειδική, με διαφορά 4’’! Τρίτος στα WRC2 τερμάτισε ο Nikolay Gryazin με Citroen C3 Rally2.

Επόμενος αγώνας είναι το Ράλλυ Σουηδίας, στις 15-18 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ MOTORONE ΓΙΑ ΤΟ WRC 2024

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!