Skoda: 120 χρόνια αγώνες (video)

Από τους αγώνες μοτοσικλέτας στο WRC

Skoda: 120 χρόνια αγώνες (video)

Από τους αγώνες μοτοσικλέτας στο WRC

Η Skoda συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια παρουσίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα… γιορτάζει με ένα video στο οποίο συμμετέχει ο εργοστασιακός της οδηγός, Jan Kopecky.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 120 χρόνια με επιτυχίες σε αγώνες μοτοσυκλετών, ενώ το 1906 ήρθαν οι πρώτες διακρίσεις σε αγώνες αυτοκινήτου. Έκτοτε, η Skoda Motorsport έχει συλλέξει αμέτρητα τρόπαια, με δεκάδες αυτοκίνητα της φίρμας να συμμετέχουν σε ποικίλες μορφές αγώνων.

Το παρακάτω βίντεο, περιλαμβάνει το LAURIN & KLEMENT FC του 1908, ένα από τα πρώτα αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο Mlada Boleslav, καθώς και το SKODA SPORT, ένα roadster που αγωνίστηκε στις 24 ώρες του Le Mans το 1950 αλλά και το 130 LR που συμμετείχε σε αγώνες ράλλυ.


Ο Jan Kopecky, οδηγός της SKODA MOTORSPORT λέει: “Για πρώτη φορά στη ζωή μου οδήγησα το SKODA 130 LR και ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος. Στρίβει πολύ καλά και είναι ένα εθιστικό αυτοκίνητο. Με έβαλε σε σκέψεις να αγοράσω ένα.”
Ο ίδιος συνεχίζει “Και η οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου LAURIN & KLEMENT ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία. To συγκεκριμένο όχημα κατασκευάστηκε πριν από 113 χρόνια από αληθινούς επαγγελματίες, και φαντάζει αδιανόητο ακόμα και σήμερα το πόσο λειτουργικό είναι”

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!