Formula E-Jakarta: Επιστροφή στις νίκες για τον Pascal Wehrlein

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον πρώτο εκ των δύο αγώνων της Formula Ε που διεξάγονται στην Jakarta αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου ο Γερμανός οδηγός της Porsche, Pascal Wehrlein, επέστρεψε στις νίκες έπειτα από 4 μήνες.

H Formula E έχει ταξιδέψει αυτό το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Jakarta, για δύο E-Prix που αποτελούν το 10ο και τον 11ο γύρο της σεζόν. Ο οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Porsche, Pascal Wehrlein, εκκίνησε από την 3η θέση, αλλά κατάφερε να περάσει άμεσα τον Jake Dennis (Andretti), που είχε υπερβολικό σπινάρισμα, για να επιτεθεί στον poleman Maximilian Gunther (Maserati), από την εξωτερική στην 1η στροφή.

Ωστόσο, ο Wehrlein δεν επέμεινε στην επίθεση της πρώτης στροφής, και φρόνισε να εξασφαλίσει τη 2η θέση. Ο Γερμανός αποφάσισε να επιτεθεί ξανά στον επικεφαλής συμπατριώτη του στον 4ο γύρο (από τους 26), για να του αποσπάσει την πρωτοπορία με μία κίνηση από την εσωτερική, η οποία αποδείχθηκε κρίσιμη για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Στη συνέχεια, θα ήταν ο Jake Dennis αυτός που ασκούσε πίεση στον Wehrlein, παρότι είχε πέσει στην 4η θέση στον εναρκτήριο γύρο, πίσω από τον περυσινό Πρωταθλητή Stoffel Vandoorne (DS Penske). Για τους τελευταίους 12 γύρους, ο Dennis πίεζε τον Wehrlein, με το δίδυμο να απομακρύνεται από τον Gunther.

O Βρετανός προσπάθησε να επιτεθεί 2 γύρους πριν από την καρό σημαία στην 1η στροφής, αλλά ο Wehrlein κάλυψε την εσωτερική με μία κίνηση για την οποία ο Dennis δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος, αφού αναγκάστηκε να φρενάρει έντονα για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Ο Wehrlein κατάφερε να διατηρήσει πίσω του την Porsche της Andretti (με διαφορά μικρότερη από μισό δλ.), για να κατακτήσει την πρώτη του νίκη από το διπλό αγώνα στη Diriyah της Σαουδικής Αραβίας τον Ιανουάριο, και να πλησιάσει σε απόσταση 2 βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Maximilian Gunther ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο, έχοντας τερματίσει εμπρός από τους δύο οδηγού της DS Penske, Stoffel Vandoorne και Jean-Eric Vergne. O επικεφαλής της βαθμολογίας, Nick Cassidy ανέκαμψε από τη 10η στην 7η θέση, για να τερματίσει πίσω από τον Edoardo Mortara (Maserati), που ανέβηκε 6ος ενεργοποιώντας το τελικό attack mode του στον προτελευταίο γύρο. Οι δύο οδηγοί της Jaguar δεν τερμάτισαν, έχοντας συγκρουστεί μεταξύ τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!