Formula E-Σάο Πάολο: Η Jaguar κυριαρχεί

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον πρώτο αγώνα στην ιστορία της Formula E, στο Σάο Πάολο, όπου τα μονοθέσια με σύστημα κίνησης της Jaguar κατέλαβαν όλες τις θέσεις του βάθρου με συναρπαστικές μάχες για τη νίκη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula Ε είχαμε δύο Νεοζηλανδούς στο βάθρο ενός E-Prix της Formula E, αφού οι Mitch Evans και Nick Cassidy πάλεψαν για τη νίκη στον πρώτο αγώνα του θεσμού ηλεκτρικών μονοθεσίων στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. O περυσινός Πρωταθλητής, Stoffel Vandoorne με την DS Penske είχε κατακτήσει την pole position και διατηρήθηκε επικεφαλής στην εκκίνηση.

Παρά τις συγκρούσεις στις πρώτες στροφές, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, με τον Πορτογάλο Antonio Felix da Costa (Posche) και το Νεοζηλανδό Mitch Evans να ακολουθούν τον Vandoorne. To slipstream ήταν πολύ δυνατό στη χάραξη που είχε δημιουργηθεί και οι επικεφαλής πλήρωναν το τίμημα -σε ηλεκτρική ενέργεια- της μεγαλύτερης αντίστασης αέρα.

Για αυτό και ορισμένοι οδηγοί δεν ήθελαν να παραμείνουν επικεφαλής για πολύ ώρα, επιτρέποντας στο Νεοζηλανδό Nick Cassidy (Envision) να περάσει στην πρωτοπορία για λίγο, πριν ενεργοποιήσει το attack mode του.

Πιο πίσω, οι δύο επικεφαλής της βαθμολογίας, Pascal Wehrlein και Jake Dennis, συγκρούστηκαν, καθώς νωρίτερα ο Dan Ticktum είχε χτυπήσει το μονοθέσιο της Andretti του Βρετανού, προκαλώντας ζημιές που οδήγησαν στη σύγκρουση με τον Wehrlein και στην εγκατάλειψη για τον Dennis.

Μετά την παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας, o Mitch Evans τέθηκε επικεφαλής, με τον συμπατριώτη του Nick Cassidy να ακολουθεί, καθώς ο Vandoorne προσπαθούσε πλέον να εξοικονομήσει ενέργεια έχοντας παραμείνει επικεφαλής για αρκετούς γύρους. Ένα πρόβλημα στην Porsche του da Costa τον έθεσε εκτός μάχης για τις πρώτες θέσεις, με τον Sam Bird να ανεβαίνει στην πρώτη τριάδα.

Ο Mitch Evans κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία, παρά τις επιθέσεις του συμπατριώτη του, Nick Cassidy, στους τελευταίους γύρους. Έτσι η Jaguar κατέκτησε την πρώτη της φετινή νίκη, βλέποντας ένα μονοθέσιο με πελατειακό κινητήρα της στη 2η θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο έτερος οδηγός της βρετανικής εργοστασιακής ομάδας, Sam Bird, με τους τρεις πρώτους να τερματίζουν εντός μισού δευτερολέπτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!