WRC – Ράλλυ Σουηδίας: Θετικό ξεκίνημα για τον Kalle Rovanpera

Κυρίαρχος στην πρώτη μέρα του Ράλλυ Σουηδίας ήταν ο Kalle Rovanpera, ο οποίος μετά το shakedown έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στην πρώτη ειδική διαδρομή.

Σε έναν δύσκολο αγώνα, όπου η πρόσφυση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Kalle Rovanpera, με Toyota GR Yaris Rally1  κατάφερε να βγει κερδισμένος ξεκινώντας μπροστά. Σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική διαδρομή, με 3:23,3 αφήνοντας πίσω του τον Ott Tanak, με Ford Puma Rally1.

Μάλιστα ο Φινλανδός κυριάρχησε στην πρώτη μέρα του Ράλλυ Σουηδίας, αφού έκανε οριακά τον ταχύτερο χρόνο και στο shakedown.

Στην τρίτη θέση, 1,5 δλ. πίσω από τον δεύτερο και 3,6 δλ. από την κορυφή βρέθηκε ο Elfyn Evans, οδηγώντας το άλλο Toyota GR Yaris Rally1.

Ο Ουαλός θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος της Παρασκευής με διαφορά μόλις οκτώ δεκάτων του δευτερολέπτου από τον νέο οδηγό της Hyundai, Esapekka Lappi, με τον άρρωστο Thierry Neuville – που επίσης οδηγεί ένα i20 N – άλλο 1,1 δευτερόλεπτο πίσω του, στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Takamoto Katsuta οδήγησε προσεκτικά και έφερε το δικό του Yaris στην έκτη θέση της γενικής. Πίσω του άφησε τους Craig Breen και Pierre-Louis Loubet, με τους Jari Huttunen και Ole Christian Veiby συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα της νύχτας.

Δείτε το μεγάλο αφιέρωμα του WRC 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!