WRC – Ράλλυ Σουηδίας: Ο Kalle Rovanpera ταχύτερος στο shakedown

Σε γρήγορους ρυθμούς κινήθηκε ο Kalle Rovanpera στο shakedown του Ράλλυ Σουηδίας, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον Esapekka Lappi.

Ο Kalle Rovanpera με Toyota GR Yaris Rally1, έδειξε ότι έχει καλή σχέση με τον πάγο και το χιόνι, αφού κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα και παρά το γεγονός ότι «άνοιγε το δρόμο» εκκινώντας πρώτος στο shakedown, κατάφερε να σημειώσει, έστω και οριακά τον ταχύτερο χρόνο.

Πίσω του, ένα μόλις δέκατο του δευτερολέπτου βρέθηκε ο Esapekka Lappi οδηγώντας ένα Hyundai i20 N Rally1. Σίγουρα αυτή η θέση αποτελεί μια τονωτική ένεση στην αυτοπεποίθησή του, αφού στο προηγούμενο Ράλλυ Μόντε Κάρλο είχε τερματίσει στην όγδοη θέση, αποτέλεσμα που του άφησε κάποια απογοήτευση.

Ο Kalle Rovanpera είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα έναντι των άλλων και ειδικά σε αυτόν τον χειμερινό αγώνα, αφού ξεκινούσε πρώτος και έπρεπε να προσέχει ακόμα περισσότερο περνώντας πάνω από απάτητες διαδρομές, με ιδιαίτερα χαμηλή πρόσφυση. Με την ίδια σειρά θα εκκινήσει και στο πρώτο σκέλος της Παρασκευής.

Ο Takamoto Katsuta τερμάτισε μόλις δύο δέκατα πιο πίσω για να κάνει δύο τα Toyota μέσα στην πρώτη τριάδα, με τον ομόσταυλό του Yaris Elfyn Evans να βρίσκεται μόλις έξι δέκατα πίσω στην τέταρτη θέση.

Δείτε το μεγάλο αφιέρωμα στο WRC 2023

Ο Craig Breen, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εκκίνηση μετά την επανένταξή του στη Hyundai το χειμώνα, συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα με διαφορά 0,4 δευτερολέπτων.

Ο team-mate του Breen, Thierry Neuville, ήταν έκτος και χρησιμοποίησε την περίοδο για να τελειοποιήσει το στήσιμο του αυτοκινήτου του, αφού η δοκιμή του πριν από τον αγώνα δεν ήταν όπως θα επιθυμούσε, λόγω ασθένειας. Ήταν εμπρός από το δίδυμο της M-Sport Ford με τους Ott Tanak και Pierre-Louis Loubet, ενώ οι διεκδικητές του WRC2 Oliver Solberg και Ole Christian Veiby συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!