H Cupra εισέρχεται στη Formula E με την ABT

H Cupra θα πραγματοποιήσει την είσοδό της στο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E το 2023, σε συνεργασία με την ομάδα της ABT, η οποία επιστρέφει στο θεσμό.

H Cupra εισέρχεται στη Formula E με την ABT

H Cupra θα πραγματοποιήσει την είσοδό της στο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E το 2023, σε συνεργασία με την ομάδα της ABT, η οποία επιστρέφει στο θεσμό.

Η ισπανική μάρκα Cupra, που να γίνει μία πλήρως εξηλεκτρισμένη μάρκα έως το 2030, θα κάνει το ντεμπούτο της στη Formula E την επόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την ABT, η οποία αποτελούσε μέχρι το τέλος της σεζόν του 2021 την εργοστασιακή ομάδα της Audi.

Η ABT συμμετέχει στη Formula E από τη θέσπιση του Πρωταθλήματος το 2014, οπότε η Cupra έχει βασιστεί σε έναν πολύ δυνατό συνεργάτη, ο οποίος έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ομάδων τη σεζόν 2016-2017 και το Πρωτάθλημα Οδηγών το 2017-2018. Cupra και ABT συνεργάζονται επίσης στο Πρωτάθλημα Extreme E.

Με τη συμφωνία αυτή, η Cupra αυξάνει την παρουσία της στον ηλεκτροκίνητο αθλητισμό, εξελίσσοντας το e-Racer, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού στον
κόσμο, καταγράφοντας σημαντικά επιτεύγματα σε Πρωταθλήματα όπως αυτό του Extreme E και το Παγκόσμιο Κύπελλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ETCR, όπου κατέκτησε αμφότερους τους τίτλους πέρυσι και φέτος.

H συμμετοχή της Cupra στη Formula E αποτελεί βήμα προς τα επάνω, καθώς το Πρωτάθλημα αυτό είναι η πιο δημοφιλής μορφή ηλεκτροκίνητου αθλητισμού. Οδηγοί της ABT Cupra θα είναι ο 31 ετών Ολλανδός Robin Frijns (νικητής δύο E-Prix) και ο 30χρονος Ελβετός Nico Muller, οι οποίοι είχαν υπογράψει με την ΑΒΤ πριν από την ανακοίνωση της συνεργασίας με την Cupra. Η ομάδα θα χρησιμοποιεί κινητήριο σύνολο της Mahindra.

«Οι αγώνες είναι στον πυρήνα του DNA της Cupra και πηγαίνουμε για να
κερδίσουμε», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της ισπανικής μάρκας. «Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε το επόμενο βήμα προς τα εμπρός και να συμμετάσχουμε στο μεγαλύτερο Πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητου αθλητισμού. Ανυπομονώ να δω την ομάδα ABT Cupra στην καρδιά μερικών από τις πιο εμβληματικές πόλεις του κόσμου».

«Η συμμετοχή μας στην Formula E, μια μοναδική πλατφόρμα μηχανοκίνητου αθλητισμού, για τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου για να δημιουργήσουν συναισθήματα και να συνεχίσουν να αποδεικνύουν ότι ο ηλεκτροκίνητος αθλητισμός δεν είναι βαρετός, αλλά συμβαδίζει με ακραίες επιδόσεις».

ABT Cupra Formula E

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!