ETCR – Sachsenring: Πρωταθλητές οι Adrien Tambay και Cupra

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το φινάλε της φετινής σεζόν του ETCR στο Sachsenring της Γερμανίας, όπου ο Adrien Tambay στέφθηκε Πρωταθλητής Οδηγών και η Cupra κατέκτησε τον τίτλο ομάδων.

Η πρώτη σεζόν -υπό την αιγίδα της FIA- του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τουρισμού με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ETCR) ολοκληρώθηκε με τον 6ο αγώνα της χρονιάς, στο Sachsenring της Γερμανίας. Εκεί, ο Γάλλος Adrien Tambay (γιος του παλαίμαχου οδηγού της Formula 1, Patrick Tambay), κατέκτησε τον τίτλο, στα 31 του χρόνια.

Ο Tambay, όπως ακριβώς και ο team-mate του στην Cupra, Tom Blomqvist (γιος του Σουηδού θρύλου του WRC, Stig Blomqvist) σημείωσε το μέγιστο αριθμό βαθμών (100) για το γύρο του Sachsenring, έχοντας αμφότεροι κερδίσει τον προημιτελικό, τον ημιτελικό και τον τελικό στον όμιλο που συμμετείχαν: Furious και Fast, αντίστοιχα. Εντέλει, ο Blomqvist ήταν αυτός που στέφθηκε Βασιλιάς του Σαββατοκύριακου, επειδή είχε σημειώσει ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Σουηδός περυσινός Πρωταθλητής του ETCR (πέρυσι δεν αποτελούσε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA) Mattias Ekstrοm προσπάθησε σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, αλλά αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, 47 βαθμούς πίσω από τον Tambay, με τον Blomqvist να ολοκληρώνει τη σεζόν στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Με τρεις οδηγούς στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, η Cupra EKS, που κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έχοντας κερδίσει 4 από τους 6 αγώνες της σεζόν, εξασφάλισε το Πρωτάθλημα Ομάδων κερδίζοντας κατά κράτος την Hyundai, με 1.076 βαθμούς έναντι 746.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!