Οι Vettel και Hakkinen στο Race of Champions του 2023

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Formula 1, Sebastian Vettel και Mika Hakkinen περιλαμβάνονται μεταξύ των πρωταγωνιστών του Race of Champions που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2023.

Οι Vettel και Hakkinen στο Race of Champions του 2023

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Formula 1, Sebastian Vettel και Mika Hakkinen περιλαμβάνονται μεταξύ των πρωταγωνιστών του Race of Champions που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2023.

Ο «Αγώνας των Πρωταθλητών» μία εορταστική εκδήλωση ενός άτυπου αγώνα που συγκεντρώνει αστέρες από όλες τις μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού και λαμβάνει χώρα με διαφορετικούς τύπους αγωνιστικών οχημάτων. To Race of Champions θα διεξαχθεί -όπως και φέτος– στο Pite Havsbad της Σουηδίας το 2023, σε μία πίστα χιονιού και πάγου στη Βαλτική Θάλασσα, μεταξύ 28 και 29 Ιανουαρίου.

Οι αναμετρήσεις διοργανώνονται μεταξύ μεμονωμένων οδηγών και εθνικών ομάδων αποτελούμενων από ζευγάρι οδηγών. Ο 35χρονος Γερμανός 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 Sebastian Vettel που θα αποχωρήσει από το σπορ στο τέλος της σεζόν, είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών που θα συμμετάσχουν στο Race of Champions (ROC) το 2023, μαζί με τον 54χρονο Φινλανδό 2 φορές Πρωταθλητή Mika Hakkinen.

Ο Vettel που έχει κατακτήσει τη νίκη στο ROC το 2015 και έχει επικρατήσει έξι φορές με την νίκες στο Κύπελλο Εθνών, δήλωσε: «Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για τον πρώτο μου αγώνα μετά την αποχώρησή μου από τη Formula 1, από το Race of Champions. Αυτή θα είναι η 11η εμφάνισή μου και συνεχίζω να επιστρέφω, επειδή είναι ένα ξεχωριστό γεγονός και τόσο διασκεδαστικό».

«Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από αγώνες σε χιόνι και πάγο, οπότε η φετινή εμπειρία στη Σουηδία ήταν μια απότομη καμπύλη εκμάθησης και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη: να φτάσω στον τελικό απέναντι στον Sebastien Loeb». Οι Vettel και Hakkinen είναι 2 από τους 6 οδηγούς που ανακοινώθηκαν ήδη για το Race of Cahmpions του 2023, με περαιτέρω ονόματα να προστίθενται στο ρόστερ του αγώνα εν ευθέτω χρόνω.

Οι φετινοί νικητές του Κυπέλλου Εθνών, ο συνδυασμός πατέρα και γιου της ομάδας της Νορβηγίας Petter και Oliver Solberg θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους, αφού κέρδισαν τους Jimmie Johnson και Colton της ομάδας των ΗΠΑ στον τελικό του 2022. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WRX Johan Kristoffersson θα επιστρέψει επίσης στην πατρίδα του, όπως και η Βρετανίδα Jamie Chadwick, δύο φορές Πρωταθλήτρια του W Series, του γυναικείου Πρωταθλήματος μονοθεσίων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!