Στιγμιότυπα του Race of Champions 2022

Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξήχθη για πρώτη φορά από το 2019 ο Αγώνας των Πρωταθλητών στο Pite Havsbad της Σουηδίας, όπου ο 9 φορές Πρωταθλητής WRC, Sebastien Loeb, επικράτησε στη μάχη των οδηγών.

Παρότι ο Sebastien Loeb θα γιορτάσει τα 48α γενέθλιά του στα τέλη Φεβρουαρίου, φρέσκος από τη νίκη του στο ράλλυ Μόντε Κάρλο, απέδειξε ότι δεν έχει χάσει ίχνος του αγωνιστικού του ενστίκτου, επικρατώντας και στον Αγώνα των Πρωταθλητών, όπου μονομάχησε με τον τετράκις Πρωταθλητή της Formula 1, Sebastian Vettel στον τελικό.

Όπως συμβαίνει πάντα στον Αγώνα των Πρωταθλητών, η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, με όλους του πρωταγωνιστές να διασκεδάζουν. Μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια, καθώς η πανδημία δεν είχε επιτρέψει τη διεξαγωγή της αυτής της εκδήλωσης εορτασμού με πρωταγωνιστές από όλες τις κατηγορίες.

Φέτος συμμετείχαν Πρωταθλητές Formula 1 όπως οι Mika Hakkinen και Sebastian Vettel, όπως επίσης και οι David Coulthard και Mick Schumacher. Επίσης, αστέρες του WRC όπως οι Sebastian Loeb, Didier Auriol και το δίδυμο πατέρα-υιού Petter και Oliver Solberg. Από τις ηπείρους της Αμερικής ταξίδεψαν οι Helio Castroneves (Βραζιλιάνος, Πρωταθλητής IndyCar και IMSA), Jimmie Johnson (Πρωταθλητής NASCAR) και Colton Herta, o νεότερος νικητής στην ιστορία του IndyCar.

Την τιμητική τους είχαν και οι γυναίκες οδηγοί, με την Φινλανδή Emma Kimilainen να αντικαθιστά την τελευταία στιγμή τον Valtteri Bottas και την δύο φορές Πρωταθλήτρια του W Series, Jamie Chadwick να συμμετέχει επίσης.

Race of Champions

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!