F1: Κατηγορίες φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει ο Bernie Ecclestone

Ο Bernie Ecclestone κατηγορείται από την εφοριακή αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν δήλωσε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό που πιστεύεται ότι αξίζουν πάνω από 400 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

F1: Κατηγορίες φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει ο Bernie Ecclestone

Ο Bernie Ecclestone κατηγορείται από την εφοριακή αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν δήλωσε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό που πιστεύεται ότι αξίζουν πάνω από 400 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Ο 91 ετών πρώην διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Bernie Ecclestone, αντιμετωπίζει κατηγορίες απάτης στη Μ. Βρετανία για ψευδή φορολογική δήλωση. Ο Ecclestone δεν δήλωσε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό αξίας 400 εκατ. £.

Η κατηγορία κατά του 91χρονου εγκρίθηκε από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) τη Δευτέρα μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσόδων και Τελωνείων (HMRC). Ο Andrew Penhale, επικεφαλής εισαγγελέας του Στέμματος, δήλωσε: «Η CPS εξέτασε έναν φάκελο αποδεικτικών στοιχείων από την HMRC και ενέκρινε την απαγγελία κατηγορίας κατά του Bernard Ecclestone για απάτη με ψευδή δήλωση».

«Παρέλειψε να δηλώσει στην HMRC την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που κατείχε στο εξωτερικό και των οποίων ότι η αξία εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια λίρες. Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία κατά του εν λόγω κατηγορουμένου είναι πλέον ενεργή και ότι έχει δικαίωμα σε δίκαιη δίκη».

Ο Simon York από την HMRC δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει εγκριθεί η απαγγελία κατηγορίας για απάτη λόγω ψευδούς εκπροσώπησης σε βάρος του Bernard Ecclestone. Αυτό προκύπτει έπειτα από μια πολύπλοκη και παγκόσμια ποινική έρευνα της Υπηρεσίας Διερεύνησης Απάτης της HMRC».

«Η ποινική δίωξη αφορά προβλεπόμενες φορολογικές υποχρεώσεις που απορρέουν από υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία ύψους άνω των 400 εκατ. λιρών που αποκρύφθηκαν από την HMRC». Η υπόθεση θα εκδικαστεί για πρώτη φορά στο δικαστήριο του Westminster στις 22 Αυγούστου.

Ο Ecclestone ήταν διευθύνων σύμβουλος της F1 πριν από την εξαγορά της Liberty Media το 2017. Η προσωπική περιουσία του Ecclestone έχει προηγουμένως εκτιμηθεί ότι υπερβαίνει τα 2,5 δισεκατομμύρια λίρες. Ο Βρετανός έγινε δισεκατομμυριούχος αφότου ανέλαβε τον έλεγχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1.

Πρόσφατα, ο Ecclestone δέχθηκε σκληρή κριτική για υποστηρικτικά σχόλια που έκανε προς το πρόσωπο του Nelson Piquet, ο οποίος είχε εκφραστεί με ρατσιστικό όρο κατά του Lewis Hamilton, καθώς και προς το πρόσωπο του Ρώσου Προέδρου, Vladimir Putin, για τα οποία αναγκάστηκε να απολογηθεί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!