Σε διαθεσιμότητα νεαρός οδηγός της Red Bull για ρατσιστικά σχόλια

Η Red Bull έθεσε σε διαθεσιμότητα ένα μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών που διατηρεί, τον Juri Vips, διότι έκανε ρατσιστικό σχόλιο στο διαδίκτυο.

Σε διαθεσιμότητα νεαρός οδηγός της Red Bull για ρατσιστικά σχόλια

Η Red Bull έθεσε σε διαθεσιμότητα ένα μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών που διατηρεί, τον Juri Vips, διότι έκανε ρατσιστικό σχόλιο στο διαδίκτυο.

Ο Εσθονός οδηγός της Formula 2, Juri Vips αποβλήθηκε από το πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Red Bull με άμεση ισχύ, καθώς έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο κατά τη διάρκεια streaming παιχνιδιού. Ενώ συμμετείχε σε αγώνα σε ψηφιακό παιχνίδι, που μεταδιδόταν μέσω της πλατφόρμας streaming Twitch, αποκάλεσε «ν$%#@» τον Νεοζηλανδό Liam Lawson, o οποίος είναι επίσης μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της Red Bull και αγωνίζεται στη Formula 2.

To περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Red Bull, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Η Red Bull Racing έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον νεαρό οδηγό Juri Vips από όλα τα καθήκοντα της ομάδας με άμεση ισχύ, εν αναμονή μιας πλήρους έρευνας για το περιστατικό. Ως οργανισμός καταδικάζουμε την κακοποίηση κάθε είδους και έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής σε ρατσιστικές εκφράσεις ή συμπεριφορές εντός του οργανισμού μας».

Από την πλευρά του, ο Vips έκανε ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στην οποία αναφέρει: «Θέλω να ζητήσω ανεπιφύλακτα συγγνώμη για την προσβλητική γλώσσα που χρησιμοποίησα κατά τη διάρκεια ενός ζωντανού stream παιχνιδιού νωρίτερα σήμερα. Αυτή η γλώσσα είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν απεικονίζει τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύω. Λυπάμαι βαθύτατα για τις πράξεις μου και αυτό δεν είναι το παράδειγμα που επιθυμώ να δώσω. Θα συνεργαστώ πλήρως με την έρευνα».

Ο 21 ετών Juri Vips αποτελεί επίσημα τον αναπληρωματικό οδηγό της Red Bull στη Formula 1 και στο GP Ισπανίας αντικατέστησε τον Sergio Perez στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ως μέρος της διαδικασίας που ορίζουν οι φετινοί αγωνιστικοί κανονισμοί. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει ένα από τα μονοθέσιά της σε δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών κατά τη διάρκεια της σεζόν σε νεαρό οδηγό. Ο Vips αγωνίζεται στη Formula 2 με την ομάδα της Hitech και η συμμετοχή του στους αγώνες του Silverstone είναι αμφίβολη.

Juri Vips - Red Bull, GP Ισπανίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!