Sebastian Vettel: «Δεν αγωνίζομαι στη Ρωσία»

Την πρόθεσή του να μποϊκοτάρει το φετινό GP Ρωσίας, εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί, δήλωσε ο Sebastian Vettel, έπειτα από την εισβολή των στρατευμάτων της χώρας στην Ουκρανία.

Sebastian Vettel: «Δεν αγωνίζομαι στη Ρωσία»

Την πρόθεσή του να μποϊκοτάρει το φετινό GP Ρωσίας, εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί, δήλωσε ο Sebastian Vettel, έπειτα από την εισβολή των στρατευμάτων της χώρας στην Ουκρανία.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας έκαναν τον τετράκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastian Vettel να εκφράσει την αντίθεσή του στη διοργάνωση Grand Prix στο Sochi, το οποίο είναι κανονικά προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου. Στην επίσημη ιστοσελίδα εισιτηρίων της Formula 1, έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για το Sochi, ενώ έχει δημιουργηθεί μια σελίδα για εισιτήρια για το GP Τουρκίας, το οποίο δεν υπάρχει κανονικά στο φετινό Πρωτάθλημα. Είναι πιθανό λοιπόν ένας αγώνας στο Istanbul Park να αντικαταστήσει το φετινό GP Ρωσίας.

Η FIA και οι ομάδες θα συσκεφθούν σήμερα για να συζητήσουν πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση γύρω από το GP Ρωσίας. Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην μεσημεριανή ανάπαυλα της δεύτερης ημέρας των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, ο Sebastian Vettel εκφράστηκε με αιχμηρά λόγια όσον αφορά την κατάσταση: «Είναι φρικτό να βλέπεις αυτό που συμβαίνει. Αν κοιτάξετε το ημερολόγιο, έχουμε έναν αγώνα προγραμματισμένο στη Ρωσία. Για μένα, η δική μου γνώμη είναι ότι δεν πρέπει να πάω, δε θα πάω. Είναι λάθος να αγωνίζεσαι στη χώρα αυτή».

«Λυπάμαι για τους ανθρώπους, τους αθώους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους, που σκοτώνονται για ηλίθιους λόγους: μια πολύ παράξενη και τρελή ηγεσία. Υπάρχει κάτι που θα συζητήσουμε, αλλά το GPDA (ο σύνδεσμος των οδηγών) δεν έχει συσκεφθεί ακόμα. Προσωπικά είμαι τόσο σοκαρισμένος και λυπημένος από αυτό που συμβαίνει. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Νομίζω ότι η απόφασή μου έχει ήδη ληφθεί».

Τη στάση του Vettel υποστήριξε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Max Verstappen: «Όταν μια χώρα βρίσκεται σε πόλεμο δεν είναι σωστό να αγωνίζεσαι εκεί, σίγουρα. Δεν είναι μόνο αυτό που σκέφτομαι εγώ, είναι το πως όλο το paddock αποφασίζει τι θα κάνουμε στη συνέχεια».

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Fernando Alonso προσέθεσε: «Νομίζω ότι έχουμε τη γνώμη μας και είναι η ίδια με όλων. Αλλά δεν έχουμε τη δύναμη να αποφασίσουμε. Μπορούμε να πάρουμε τις προσωπικές μας αποφάσεις, σίγουρα».

Το πρόβλημα για τη Formula 1 δεν είναι μόνο η διεξαγωγή ή όχι του GP Ρωσίας. Ο Βασικός σπόνσορας της Haas, είναι η ρωσική εταιρεία λιπασμάτων Uralkali, το 20% της οποίας ανήκει στον Dmitry Mazepin, πατέρα του οδηγού της ομάδας, Nikita Mazepin. Δεδομένων των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Ρωσία ορισμένες χώρες, η χρηματοδότηση της Haas ενδέχεται να συναντήσει εμπόδια. Σήμερα, ενώ ήταν προγραμματισμένο ο διευθυντής της ομάδας Guenther Steiner να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου, δεν παρευρέθηκε.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!