Το νέο ηλεκτρικό μονοθέσιο της Mercedes-EQ

Η εφετινή Πρωταθλήτρια Mercedes-EQ Formula E Team, παρουσίασε το ανανεωμένο μονοθέσιο της και ανακοίνωσε ότι και στην 8η σεζόν του θεσμού θα συμμετάσχει με τους ίδιους οδηγούς

Το νέο ηλεκτρικό μονοθέσιο της Mercedes-EQ

Η εφετινή Πρωταθλήτρια Mercedes-EQ Formula E Team, παρουσίασε το ανανεωμένο μονοθέσιο της και ανακοίνωσε ότι και στην 8η σεζόν του θεσμού θα συμμετάσχει με τους ίδιους οδηγούς

Νέα σεζόν, ο ίδιος στόχος: η Mercedes-EQ Formula E Team είναι έτοιμη να αρχίσει την τρίτη της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές παρουσίασαν τους οδηγούς και το νέο μονοθέσιο τους, λίγο πριν τις χειμερινές δοκιμές στη Βαλένθια. «Ανυπομονούμε να αρχίσει η 8η σεζόν», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Ian James. «Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια και το γεγονός ότι κερδίσαμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν δεν σημαίνει κάτι για την επόμενη»

Και αυτή τη σεζόν, στα πηδάλια των δύο Mercedes-EQ Silver Arrows 02 θα βρίσκονται ο Βέλγος Stoffel Vandoorne και ο Ολλανδός Nyck de Vries, που διανύουν την τρίτη συνεχόμενη σεζόν τους ως ομόσταυλοι. «Στη Formula E οι διαφορές μεταξύ των οδηγών και των ομάδων είναι πολύ μικρές, επομένως η δημιουργία μιας καλής σχέσης με την ομάδα είναι πρωταρχικής σημασίας», είπε ο Stoffel.

Αφού κέρδισε τον τίτλο στο συναρπαστικό φινάλε στο Βερολίνο, ο Nyck θα ξεκινήσει την τρίτη του σεζόν στη Formula E ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής. «Σίγουρα ανυπομονώ για τη νέα σεζόν», είπε. «Μια νέα σεζόν φέρνει πάντα νέες προκλήσεις και το να είσαι ο πρωταθλητής είναι πολύ ωραίο, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τους δύο τίτλους, οδηγών και κατασκευαστών».

Θα υπάρξουν πολλές νέες προκλήσεις στους 16 αγώνες σε 12 διαφορετικές τοποθεσίες που περιλαμβάνουν αγώνες σε δρόμους της Τζακάρτα, του Βανκούβερ και της Σεούλ, καθώς και μια νέα μορφή προκριματικών. Και οι δύο οδηγοί πιστεύουν ότι η νέα μορφή προκριματικών φαίνεται ενδιαφέρουσα. «Φαίνεται ότι θα είναι πιο δίκαιο για όλους. Είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσει ένα πιο ισότιμο πρωτάθλημα που θα απολαύσουν όλοι», είπε ο Nyck.

Χάρη σε μια σειρά αλλαγών των κανονισμών, οι οδηγοί θα έχουν περισσότερη διαθέσιμη ισχύ, από 272 ίππους σε 300 ίππους. Ενώ σε λειτουργία Attack Mode, η μέγιστη ισχύ θα είναι στους 340 ίππους αντί για 320 ίππους. Άλλη μια καινοτομία αφορά στη διάρκεια του αγώνα των 45 λεπτών συν έναν γύρο, η οποία θα μπορούσε να αυξηθεί ως και 10 λεπτά, σε περίπτωση αυτοκινήτου ασφαλείας ή σε περιόδους με κίτρινες σημαίες. Για κάθε λεπτό που θα μπαίνει το Safety Car ή θα υπάρχει κίτρινη σημαία σε όλο το μήκος της πίστας, 45 δευτερόλεπτα θα προστίθενται στον χρόνο του αγώνα. Ωστόσο αν ένα από τα δύο συμβεί μετά τα 40 λεπτά του αγώνα ή αν η μια κατάσταση διαδεχτεί την άλλη, δεν θα αυξάνεται η διάρκεια του.

Οι δύο πρώτοι αγώνες της επόμενης σεζόν θα γίνουν στις 28 και 29 Ιανουαρίου στην Diriyah της Σαουδικής Αραβίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!