Ο Andreas Mikkelsen κερδίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ

Δεύτερος τίτλος για τον Νορβηγό οδηγό της Skoda μέσα σε δέκα ημέρες, μετά την κατάκτηση του WRC2

Ο Andreas Mikkelsen κερδίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ

Δεύτερος τίτλος για τον Νορβηγό οδηγό της Skoda μέσα σε δέκα ημέρες, μετά την κατάκτηση του WRC2

Ο Andreas Mikkelsen ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν το 2021 κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ και έγινε ο πρώτος Νορβηγός που το κατάφερε. «Ο στόχος μου πριν αρχίσει η σεζόν ήταν να προσπαθήσω να κερδίσω το πρωτάθλημα, έτσι είμαι πολύ χαρούμενος», σχολίασε ο Mikkelsen. «Ο στόχος ήταν πραγματικά πολύ υψηλός και δύσκολος. Αλλά πιστεύω πραγματικά στην ομάδα μου, την Toksport WRT. Το Skoda Fabia Rally2 Evo λειτούργησε πολύ καλά. Επομένως ήταν στο χέρι μου και του συνοδηγού μου να τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά. Η σεζόν ήταν εκπληκτική.»

Μετά από δύο δεύτερες θέσεις στο Orlen Rally Poland και στο Barum Czech Rally Zlín και δύο νίκες στο Azores Rallye και στο Rally Serras de Fafe e Felgueiras, ο Mikkelsen βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης του Πρωταθλήματος. Φτάνοντας στο ράλλυ της Ουγγαρίας, μόνο άλλοι δύο οδηγοί της Skoda είχαν μαθηματικά τη δυνατότητα να τον φτάσουν: ο Πολωνός Mikołaj Marczyk και ο Ισπανός Efrén Llarena.

Το Rally Hungary ξεκίνησε με κάποια προβλήματα για τον Mikkelsen, «Είχαμε πρόβλημα με την  ισχύ του κινητήρα το πρωί. Ευτυχώς, έχουμε καλούς μηχανικούς που μας έστειλαν βίντεο, ώστε να το διορθώσουμε. Το πρόβλημα ήταν ένα σπασμένο σύρμα. Είμαι χαρούμενος που δεν ήταν κάτι πιο σοβαρό και μπορέσαμε να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Νορβηγός μετά το πρώτο σκέλος. Μετά από περισσότερη καθυστέρηση λόγω κλαταρίσματος έπεσε στην έβδομη θέση το Σάββατο το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους, την Κυριακή, ο Mikołaj Marczyk πάλεψε για την τρίτη θέση και με μια πολύ καλή εμφάνιση στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές τελικά την κατέκτησε. Ο Efrén Larenna τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Ο Mikkelsen είχε μια μικρή έξοδο αλλά διατήρησε την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη. Όταν ο προσωρινός νικητής Nikolay Gryazin πήρε ποινή 15 λεπτών μετά τον τερματισμό, οι υπόλοιποι οδηγοί ανέβηκαν μία θέση στην τελική κατάταξη. Με τον Marczyk δεύτερο και τον Larlena τέταρτο, οι βαθμοί της έκτης θέσης έδωσαν στον Mikkelsen τους βαθμούς που χρειαζόταν ώστε να κερδίσει τον τίτλο, με έναν αγώνα να απομένει για να ολοκληρωθεί το εφετινό ERC. Επίσης, η ομάδα Toksport του Mikkelsen, που υποστηρίζεται από την Škoda Motorsport, κέρδισε τον τίτλο στην κατάταξη των ομάδων του ERC.

Στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου τρεις συνοδηγοί βρέθηκαν δεξιά από τον Mikkelsen στο Fabia Rally2 evo : ο συμπατριώτης του Ola Floene, ο Σουηδός Jonas Andersson και ο Βρετανός Elliott Edmondson. «Ήξερα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο με όλους τους άλλους καλούς οδηγούς. Έτσι, η κατάκτηση του τίτλου δεν ήταν καθόλου βέβαιη, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά είχαμε μια καλή σεζόν, οδηγήσαμε πολύ έξυπνα και πήραμε όσους βαθμούς χρειαζόμασταν» συμπλήρωσε ο Mikkelsen.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!