Formula E-Μαϊάμι: Ανατροπές στον τερματισμό

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 5ο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula E, όπου μία διακοπή στα τελικά στάδια ανέτρεψε τα αποτελέσματα, φέρνοντας ποινές σε πολλούς οδηγούς, για να αναδείξει τελικό νικητή τον Pascal Wehrlein της εργοστασιακής ομάδας της Porsche.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E ταξίδεψε στο Homestead της Φλόριντα των ΗΠΑ για τον 5ο γύρο της φετινής σεζόν, το E-Prix Μαϊάμι. Ο εργοστασιακός οδηγός της Nissan Norman Nato, που είχε κατακτήσει την πρώτη του pole position στο θεσμό, μπορεί να είδε πρώτος την καρό σημαία, αλλά δεν ήταν αυτός που ανακηρύχθηκε νικητής του αγώνα, καθώς η διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία μόλις 6 γύρους πριν από τον τερματισμό, προκάλεσε χάος στις στρατηγικές λειτουργίας Attack Mode (επιπλέον ισχύος) που απέμεναν σε πολλά μονοθέσια.

O Nato προσπέρασε τον Pascal Wehrlein στην τελική στροφή του αγώνα, αλλά η ομάδα της Porsche συμβούλεψε τον Γερμανό να μην κάνει τίποτα ανόητο, καθώς είχε προβλέψει ότι ο Γάλλος οδηγός της Nissan θα δεχόταν ποινή. Η κόκκινη σημαία ήρθε όταν στο chicane ο Sebastien Buemi (Envision) παρέσυρε μαζί του τον Max Günther (DS Penske) και ο τελευταίος χτύπησε τη Maserati του Jake Hughes και οι δυο τους κατέληξαν στον τοίχο, με τον Mitch Evans (Jaguar) να προσκρούει επάνω τους.

Η διακοπή ήρθε λίγο πριν οι περισσότεροι οδηγοί θα περνούσαν από την εκτός αγωνιστικής γραμμής ζώνη ενεργοποίησης της λειτουργίας Attack Mode. Με μόλις 4 γύρους να απομένουν έπειτα από την επανεκκίνηση του αγώνα, πολλοί οδηγοί δεν πρόλαβαν να εξαντλήσουν όλο το χρόνο Attack Mode που τους απέμενε (όπως οι δύο οδηγοί της Nissan, Norman Nato και ο επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών, Oliver Rowland) και θα δέχονταν ποινή προσθήκης 10 δλ. στο χρόνο αγώνα που σημείωσαν.

Αυτό σήμαινε ότι ο περυσινός Πρωταθλητής Pascal Wehrlein κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη, εμπρός από τον Βραζιλιάνο Lucas di Grassi, που χάρισε στην ομάδα της Lola Yamaha ABT το πρώτο της βάθρο στη Formula E. Τρίτος τερμάτισε ο έτερος οδηγός της Porsche, o Πορτογάλος Antonio Felix da Costa. Οι Di Grassi και Da Costa βρίσκονταν στην 6η και 7η θέση, αντίστοιχα, πριν από την επιβολή των ποινών.

O Da Costa βρισκόταν στην πρώτη τριάδα από την αρχή του αγώνα και είχε περάσει επικεφαλής λίγο πριν πάρει το πρώτο του Attack Mode στον 16ο γύρο, αφήνοντας την πρωτοπορία στον Wehrlein, ο οποίος είχε ανακάμψει στα αρχικά στάδια από τη 12η θέση εκκίνησης. Ο Da Costa είχε πάρει το δεύτερο Attack Mode του λίγο πριν από την καρό σημαία και η αντίστροφη μέτρηση δεν σταμάτησε κατά τη διακοπή του αγώνα.

Ο Wehrlein από την πλευρά του είχε 4 λεπτά Attack Mode ακόμα, και τα πήρε στην επανεκκίνηση, αλλά δεν έχασε την πρωτοπορία, διότι τον ακολούθησαν στη ζώνη ενεργοποίησης άλλοι 13 οδηγοί.  Ο Nico Müller (Andretti) και Edoardo Mortara (Mahindra) συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, εμπρός από τον Norman Nato. O Oliver Rowland κατέληξε εκτός δεκάδας και είδε το προβάδισμά του στη βαθμολογία να μειώνεται μόνο κατά 2 βαθμούς.

Formula E Αποτελέσματα E Prix Μαϊάμι 2025

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!