Επίσημα με τη Ford στο Ράλλυ Ντακάρ του 2025 ο Carlos Sainz Sr.

H Ford ανακοίνωσε επίσημα ότι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Ντακάρ, Carlos Sainz Sr., θα αποτελεί μέρος της εργοστασιακής της συμμετοχής στον αγώνα του 2025.

Επίσημα με τη Ford στο Ράλλυ Ντακάρ του 2025 ο Carlos Sainz Sr.

H Ford ανακοίνωσε επίσημα ότι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Ντακάρ, Carlos Sainz Sr., θα αποτελεί μέρος της εργοστασιακής της συμμετοχής στον αγώνα του 2025.

H Ford Performance ανακοίνωσε τους δύο από τους τέσσερις οδηγούς με τους οποίους θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Ντακάρ του 2025 και προσέφερε μία πρώτη γεύση του «όπλου» της για τον εμβληματικό αυτό αγώνα: του Dakar Ford Raptor.

Ο νικητής του φετινού Ράλλυ Ντακάρ, o Ισπανός πρώην Πρωταθλητής του WRC, Carlos Sainz Sr. επιστρέφει στη Ford με στόχο να κατακτήσει την του νίκη στο θρυλικό αγώνα, στα πλαίσια μιας σχέσης που σφυρηλατήθηκε στην αρχή της σχεδόν 40χρονης αγωνιστικής του καριέρας. Ο Sainz έκανε το ντεμπούτο του στο WRC με τη Ford το 1987 και επέστρεψε σε αυτήν άλλες δύο φορές στην καριέρα του, μεταξύ 1996-1997 και 2000-2002.

Στο πλευρό του Sainz (που αναμένεται να έχει συνοδηγό τον Lucas Cruz) θα αγωνιστεί ο συμπατριώτης του, Nani Roma (με συνοδηγό τον Alex Haro), δύο φορές νικητής του πιο απαιτητικού αγώνα rally-raid στον πλανήτη. Οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες με το νέο Ford Raptor έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς η Ford Performance επιδιώκει να ολοκληρώσει με επιτυχία έναν από τους πιο σκληροτράχηλους και απαιτητικούς αγώνες στον κόσμο.

Με την επικείμενη επίσημη είσοδό της στο Ράλλυ Ντακάρ 2025, η Ford έρχεται να ενισχύσει όχι μόνο την παρουσία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τη δέσμευσή της στους off-road αγώνες, μετά τη συμμετοχή της σε αυτούς το 2024 με το Ranger T1+. Τη συμμετοχή της Ford στο Ράλλυ Ντακάρ θα αναλάβει η βρετανική ομάδα M-Sport του Malcolm Wilson, η οποία συνεργάζεται με τη μπλε οβάλ εταιρεία στους αγώνες από τη δεκαετία του 1980.

Carlos Sainz Sr. - Nani Roma - Dakar Ford Raptor

Ο Carlos Sainz Sr. δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με αυτό το νέο project για το Ράλλυ Ντακάρ και που θα δουλέψω ξανά με τη Ford για τέταρτη φορά. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην M-Sport και γνωρίζω πολύ καλά τον Malcolm. Είναι πραγματικά υπέροχο. Η ιστορία μου με τη Ford ξεκινά πίσω στο 1987. Νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος οδηγός του Malcolm, ο πρώτος εργοστασιακός οδηγός του, και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που οδηγώ το Raptor. Αντιμετωπίζω αυτή τη μεγάλη πρόκληση έχοντας πολλούς στόχους. Ένας από αυτούς είναι να βοηθήσω τη Ford να κερδίσει το Ράλλυ Ντακάρ».

Ο Nani Roma δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το τεράστιο project με την Ford, μια εμβληματική μάρκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε συνδυασμό με μια ομάδα με την ιστορία και την κληρονομιά της M-Sport, το να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο είναι παραπάνω από συναρπαστικό. Το επόμενο Ντακάρ δεν είναι μακριά, οπότε τώρα είναι ώρα να δουλέψουμε σκληρά. Τόσο εγώ όσο και ο Alex (Haro) είμαστε χαρούμενοι που έχουμε γύρω μας εξαιρετικά αφοσιωμένους και ταλαντούχους μηχανικούς, αλλά και μια μεγάλη ομάδα. Θα ξυπνάμε το πρωί κάθε μέρα και θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος. Αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα».

Dakar Ford Raptor

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!