Formula E-Misano: Δραματική νίκη του Wehrlein

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το δεύτερο αγώνα της Formula E στο Misano της Ιταλίας, όπου ο Pascal Wehrlein με την Porsche πήρε μία ανέλπιστη νίκη στον τελευταίο γύρο, λόγω προβλήματος του Oliver Rowland.

To Σάββατο, στον πρώτο αγώνα της Formula E, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων της FIA, στην πίστα του Misano, στην Ιταλία, ο Βρετανός Oliver Rowland με το εργοστασιακό μονοθέσιο της Nissan, είχε κληρονομήσει τη νίκη από τον Antonio Felix da Costa, o οποίος αποκλείστηκε λόγω τεχνικής παρατυπίας στο μονοθέσιο της Porsche.

Την Κυριακή, στο δεύτερο αγώνα, το σενάριο ήταν λίγο αντεστραμμένο. Ο έτερος οδηγός της Porsche, o Γερμανός Pascal Wehrlein βρισκόταν επικεφαλής, έως ότου, πέντε γύρους πριν από την καρό σημαία, ο Oliver Rowland κατάφερε με ένα προσπέρασμα από την εσωτερική στη στροφή 5 να αποσπάσει την πρωτοπορία.

Ο Βρετανός οδηγός της Nissan πίεσε για να απομακρυνθεί και μόνο ο Wehrlein έμεινε σε επαφή μαζί του. Ωστόσο, στον τελευταίο γύρο, ο Rowland αναγκάστηκε να κόψει δραματικά ρυθμό, καθώς ξέμεινε από ενέργεια, λόγω ενός προβλήματος με το σύστημα που μετρούσε τους γύρους του αγώνα στο μονοθέσιό του, το οποίο προσέθεσε έναν παραπάνω.

Συνεπώς, ο Rowland έπεσε εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας, και έχασε την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα Οδηγών από τον Pascal Wehrlein, που έγινε ο πρώτος οδηγός ο οποίος στέφεται νικητής για δεύτερη φορά φέτος, έπειτα από την επικράτησή του στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, στην Πόλη του Μεξικού.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Γερμανός οδηγός της Porsche ισοβαθμεί στην κορυφή του Πρωταθλήματος με τον Jake Dennis (Andretti), που κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στα τελικά στάδια του αγώνα παρά την πίεση του Ελβετού Nico Muller (Abt Cupra).

Ωστόσο, ήταν ο Νεοζηλανδός Nick Cassidy (Jaguar), αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο, καθώς κατάφερε να αποσπάσει την 3η θέση από τον Muller στα τελευταία μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!