Formula E-Misano: Ακυρώθηκε ο Da Costa, νικητής ο Rowland

O Antonio Felix da Costa με την Porsche έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, επικρατώντας στο πρώτο E-Prix στο Misano, αλλά αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα στον τεχνικό έλεγχο και τη νίκη κληρονόμησε ο Oliver Rowland με το μονοθέσιο της Nissan.

Ο πρώτος αγώνας της Formula E στην πίστα του Misano, στην Ιταλία, αποδείχθηκε όσο επεισοδιακός είχε αρχικά προβλεφθεί, με αμέτρητα προσπεράσματα τους οδηγούς να μη θέλουν να προηγούνται στις μεγάλες ευθείες, λόγω υψηλότερης κατανάλωσης ενέργειας.

Αυτό έγινε σαφές από την αρχή, καθώς ο Sebastien Buemi (Envision) πέρασε από την 8η θέση επικεφαλής στα μισά του πρώτου γύρου, και σχεδόν το μισό grid βρέθηκε στην πρωτοπορία σε κάποια φάση του αγώνα.

Υπήρχαν και συμβάντα, τα οποία αποδείχθηκαν κρίσιμα στη μάχη του Πρωταθλήματος, καθώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Pascal Wehrlein (Porsche), και ο 2ος, Nick Cassidy (Jaguar), χρειάστηκε να εισέλθουν στα pits για αλλαγή εμπρός αεροτομής στα αρχικά στάδια του αγώνα, καθώς αμφότεροι είχαν επαφή με τον Jean-Eric Vergne (DS Penske).

O Sam Bird (McLaren), είχε ενεργοποιήσει πρώτος τα δύο Attack Mode του και βρέθηκε στην κορυφή στον 8ο γύρο του αγώνα, αυξάνοντας το ρυθμό του για να απομακρυνθεί. Ωστόσο, 8 γύρους αργότερα, υπέστη αστοχία πίσω αριστερού ελαστικού και έπεσε στις πιο πίσω θέσεις.

Λίγους γύρους πριν από το τέλος, ο Oliver Rowland, με το εργοστασιακό μονοθέσιο της Nissan βρέθηκε επικεφαλής, αλλά ο Πορτογάλος Antonio Felix da Costa (Porsche) άρχισε να τον πιέζει και τελικά κατάφερε να τον περάσει από την εξωτερική στη στροφή 5, για να τερματίσει πρώτος.

Ωστόσο, στον τεχνικό έλεγχο που διενεργήθηκε έπειτα από το τέλος του αγώνα, διαπιστώθηκε ότι το ελατήριο επαναφοράς για το πεντάλ του γκαζιού δεν πληρούσε τους κανονισμούς και κατά συνέπεια, ο Da Costa αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα του αγώνα και ο Rowland στέφθηκε νικητής, αλλά η Porsche έχει εκφράσει την επιθυμία της να εφεσιβάλει την απόφαση.

Ο Rowland για είναι ο 6ος διαφορετικό νικητής στα έξι E-Prix που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής φέτος. Επίσης, αυτή είναι η πρώτη νίκη της εργοστασιακής ομάδας της Nissan από τον Αύγουστο του 2020.

Με τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες στο βάθρο, ο Oliver Rowland ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ακολουθούμενος από τον περυσινό Πρωταθλητή Jake Dennis (Andretti), ο οποίος κληρονόμησε το 3ο σκαλί του βάθρου από τον Vergne, ο οποίος δέχθηκε ποινή 5 δλ. λόγω της επαφής του με τον Cassidy. Την Κυριακή θα διεξαχθεί o δεύτερος αγώνας στο Misano.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!