Formula E–Τόκιο: O Max Günther θριαμβεύει για τη Maserati

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 5ο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος της Formula E, που διεξήχθη στο Τόκιο, όπου ο Γερμανός Maximilian Günther κατέκτησε τη νίκη με το μονοθέσιο της Maserati.

O Γερμανός οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Maserati, Maximilian Günther, κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula Ε, στον 5ο γύρο της φετινής σεζόν, που διεξήχθη στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Ο Γερμανός κατάφερε να υπερασπιστεί την πρωτοπορία του από τις επιθέσεις του Oliver Rowland στον τελευταίο γύρο.

O poleman Oliver Rowland, με το μονοθέσιο της εργοστασιακής ομάδας της Nissan, διατηρήθηκε επικεφαλής στην εκκίνηση, με τον Edoardo Mortara (Mahindra) να εκμεταλλεύεται την υψηλότερη πρόσφυση της μονής σειράς του grid για να περάσει στη 2η θέση, εμπρός από το Max Günther.

Τα προσπεράσματα ήταν δύσκολα στη στενή και γεμάτη στροφές χάραξη, οπότε η χρήση των Attack Mode καθυστέρησε περισσότερο από το συνηθισμένο. Όταν ο Mortara αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Günther, o Rowland βρήκε την ευκαιρία να ενεργοποιήσει το πρώτο του Attack Mode.

Στη διαδικασία των Attack Mode, ο Γερμανός οδηγός της Maserati κατάφερε να περάσει μπροστά από το Mortara και ακολουθούσε από κοντά το Rowland. Όταν ο Βρετανός αναγκάστηκε να σηκώσει το πόδι του από το γκάζι στο chicane των στροφών 10/11, για να εξοικονομήσει ενέργεια, ο Günther πέρασε επικεφαλής και δεν έχασε την πρωτοπορία έως την καρό σημαία.

Ο Rowland προσπάθησε να αντεπιτεθεί στον τελευταίο γύρο, με τρεις απόπειρες προσπεράσματος, αλλά ο Günther υπερασπίστηκε επιτυχώς τη θέση του για να κατακτήσει τη νίκη.

Ο περυσινός Πρωταθλητής Jake Dennis (Andretti) συμπλήρωσε το βάθρο, καθώς κατάφερε να προσπεράσει τον Antonio Felix da Costa μόλις τρεις γύρους πριν από το τέλος, καθώς ο Πορτογάλος οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Porsche είχε εξαπολύσει μία υπερβολικά αισιόδοξη επίθεση επί του Rowland από την εξωτερική.

Πίσω από τον team-mate του, στην 5η θέση των τελικών αποτελεσμάτων, βρέθηκε ο Γερμανός Pascal Wehrlein, που ισοφάρισε το Nick Cassidy στην κορυφή της βαθμολογίας. O Mortara έπεσε στην 6η θέση, έχοντας χρησιμοποιήσει το δεύτερο Attack Mode στα τελικά στάδια του αγώνα, αλλά αποκλείστηκε από τα τελικά αποτελέσματα λόγω υπερβολικής χρήσης ενέργειας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!