Ο οδηγός αγώνων και η αυτόνομη οδήγηση (video)

Και όμως ο Benjamin Leuchter δεν εντυπωσιάζεται μόνο από τους 320 ίππους του Volkswagen Golf R

Ο οδηγός αγώνων και η αυτόνομη οδήγηση (video)

Και όμως ο Benjamin Leuchter δεν εντυπωσιάζεται μόνο από τους 320 ίππους του Volkswagen Golf R

Η βασική δουλειά του Leuchter είναι η δυναμική οδήγηση αυτοκινήτων στις πίστες. Σήμερα, λοιπόν, μας δείχνει πώς το Volkswagen Golf R του τον βοηθά να οδηγεί και πώς απεικονίζει τις δυνατότητές του. Το πιο ψηφιακό Golf όλων των εποχών παρουσιάζει τι συμβαίνει γύρω του στο προχωρημένης τεχνολογίας σύστημα Digital Cockpit Pro. Χάρη στα ελκυστικά γραφικά, απεικονίζονται με σαφήνεια οι πληροφορίες, με τις οποίες λειτουργούν τα συστήματα βοήθειας. Επίσης, παρέχονται πληροφορίες για το πόσο μακριά «μπορούν να δουν» τα ψηφιακά μάτια και τι ακριβώς «βλέπουν»!

Το νέο Golf έχει ξεχωριστή άποψη για αυτό στο ψηφιακό ταμπλό οργάνων. Κάνει μια πολύ καλύτερη δουλειά, για να δείξει τι συμβαίνει και πώς λειτουργεί το Travel Assist. Όταν το Travel Assist είναι ενεργοποιημένο, με το πάτημα ενός μπουτόν στο τιμόνι, το Golf παραμένει στη λωρίδα του, διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, εφαρμόζει τα όρια ταχύτητας και διαφοροποιεί την ταχύτητα με τέτοιο τρόπο, ώστε το αυτοκίνητο να ταιριάζει με τις επικρατούσες οδικές συνθήκες. Η οθόνη περιβάλλοντος αναπαράγει επίσης μια εικόνα του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο.

Η Leuchter είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την προσοχή, που έχουν επιδείξει οι υπεύθυνοι εξέλιξης στη λεπτομέρεια της ενημερωτικής και ξεκάθαρης οθόνης. «Όταν το Travel Assist επιβραδύνει το αυτοκίνητο, βλέπω τα φώτα φρένων στην οθόνη.» Τα δεδομένα προέρχονται από την ψηφιακή υποδομή του αυτοκινήτου: οι μονάδες ελέγχου διαθέτουν όλα τα σημαντικά δεδομένα του οχήματος. «Οι ενδείξεις μπορούν επίσης να είναι και κινούμενες αν το θελήσω!» Αυτό κάνει το περιβάλλον να εμφανίζεται κάπως σαν ένα πολύ ρεαλιστικό παιχνίδι υπολογιστή, σύμφωνα με τον Leuchter. Ως επαγγελματίας οδηγός αγώνων γνωρίζει ότι: «Όταν οδηγώ, παρατηρώ περίπου το 80% όσων συμβαίνουν με τα μάτια μου. Αυτή η φανταστική υποστήριξη οικοδομεί την εμπιστοσύνη.»

Παρόλο, που ο Leuchter πρέπει να βασίζεται στις δεξιότητές του στο τιμόνι επαγγελματικά, εκτιμά το Travel Assist και την οθόνη, που προβάλλει το χώρο γύρω από το Golf. «Τα συστήματα με βοηθούν να χαλαρώσω όταν ταξιδεύω. Και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση. Δε θα ήθελα πια να οδηγώ χωρίς αυτά.» Μόνο στην πίστα βασίζεται αποκλειστικά στον εαυτό του: «Υπάρχουν ήδη αυτόνομα αυτοκίνητα. Αλλά, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός οφείλει να παραμείνει ένα ανθρώπινο άθλημα.»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!