Το ανανεωμένο Tesla Model 3 θα εμπνευστεί από το Roadster

Το ανανεωμένο Tesla Model 3 θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το Roadster, ενώ θα κληρονομήσει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων από το Model X.

Το ανανεωμένο Tesla Model 3 θα εμπνευστεί από το Roadster

Το ανανεωμένο Tesla Model 3 θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το Roadster, ενώ θα κληρονομήσει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων από το Model X.

Το ανανεωμένο Tesla Model 3 παίρνει μορφή, με το φρέσκο αμιγώς ηλεκτρικό sedan να δέχεται ένα facelift που θα τροποποιήσει την αισθητική του, με ένα πιο κομψό και αιχμηρό σχεδιασμό στο εμπρός μέρος, καθώς και νέες τεχνολογικές ενημερώσεις στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένης μιας αμφιλεγόμενης επιλογής με swipe στην οθόνη για κίνηση προς τα εμπρός ή με όπισθεν, ως μέρος του συστήματος infotainment.

Η αποκλειστική μας εικόνα δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει το ανανεωμένο Model 3, που ονομάστηκε Project Highland. Με βάση μια εικόνα που διέρρευσε από μια πρωτότυπη έκδοση του νέου αυτοκινήτου, η απεικόνισή μας περιλαμβάνει τον καθαρότερο σχεδιασμό της εμπρός μάσκας του ανανεωμένου Tesla (η οποία, σε αντίθεση με το απερχόμενο αυτοκίνητο, δεν διαθέτει προβολείς ομίχλης) και αναθεωρημένα -πιο λεπτά- φωτιστικά σώματα. Αυτές οι μονάδες θα αναδεικνύουν μια νέα υπογραφή φωτιστικών σωμάτων LED, εμπνευσμένη από το Tesla Roadster. Εκτιμάται επίσης ότι το νέο Model 3 θα διαθέτει μια ελαφρώς αναθεωρημένη σχεδίαση καμπίνας.

Η Tesla δεν είναι άγνωστη στις αντιπαραθέσεις και υπάρχει μια σημαντική αλλαγή στο εσωτερικό που αναμφίβολα θα διχάσει. Το Model 3 πιθανότατα θα κληρονομήσει το ψηφιακό πίνακα οργάνων από το Model X, που σημαίνει ότι ο οδηγός θα έχει για πρώτη φορά και μπροστά του μια οθόνη πληροφορίων, ενώ το νέο αυτοκίνητο δεν πρόκειται να έχει επιλογέα κιβωτίου.

Αντί να χρησιμοποιεί έναν επιλογέα τοποθετημένο στην κολόνα του τιμονιού, το ανανεωμένο Model 3 πρόκειται να προσφέρει την επιλογή κίνησης μέσω της κεντρικής οθόνης του αυτοκινήτου. Βίντεο που έχει καταγραφεί από ένα αυτοκίνητο εξέλιξης, δείχνει έναν μηχανικό να σαρώνει τον πίνακα πριν κάνει όπισθεν από έναν χώρο στάθμευσης.

Εκτιμάται ότι το Model 3 θα επωφεληθεί επίσης από νέες εσωτερικές επενδύσεις, με το ξύλο στο ταμπλό να αντικαθίσταται από υφασμάτινα ένθετα, ενώ θα μπορούσε επίσης να αποκτήσει νέα καθίσματα. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το θα λάβει αναβαθμίσεις στο σύστημα κίνησης, αλλά αναμένεται να βελτιωθεί η αυτονομία. Το σημερινό Model 3 Long Range προσφέρει αυτονομία 602 χλμ. με μία φόρτιση.

Αναμένεται ότι και η τιμή του ανανεωμένου Model 3 θα είναι πιο προσιτή. Η παραγωγή του Model Y κοστίζει σημαντικά λιγότερο από το απερχόμενο Model 3, χάρη σε μια νέα διαδικασία, που μειώνει σημαντικά την πολυπλοκότητα. Ένα μεγαλύτερο ενιαίο τμήμα αμαξώματος αντικαθιστά 171 ξεχωριστά εξαρτήματα σε σύγκριση με το Model 3, αφαιρώντας περισσότερες από 1.600 συγκολλήσεις κατά την κατασκευή. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Τα νέα εξαρτήματα και τεχνικές αναμένεται να εφαρμοστούν στο ανανεωμένο Model 3, με τις φήμες να κάνουν λόγο για αποκάλυψη τον Ιούνιο και έναρξη της παραγωγής αμέσως μετά. Στην Ευρώπη, τα ανανεωμένα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να καταφθάσουν το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!