WRC: Περαιτέρω λεπτομέρειες για το δυστύχημα του Craig Breen

O θάνατος του Ιρλανδού οδηγού της Hyundai, Craig Breen, βύθισε στο πένθος τον κόσμο του WRC. O επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul, παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες για το δυστύχημα.

WRC: Περαιτέρω λεπτομέρειες για το δυστύχημα του Craig Breen

O θάνατος του Ιρλανδού οδηγού της Hyundai, Craig Breen, βύθισε στο πένθος τον κόσμο του WRC. O επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul, παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες για το δυστύχημα.

Πριν από μία εβδομάδα, σε δοκιμές που διεξήγαγε στην Πολωνία στα πλαίσια της προετοιμασίας της Hyundai για το Ράλλυ Κροατίας, o Ιρλανδός οδηγός Craig Breen είχε ένα ατύχημα το οποίο του κόστισε τη ζωή σε ηλικία 33 ετών. Ο Γάλλος επικεφαλής της ομάδας της Hyundai, Cyril Abiteboul, παρείχε μερικές περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση του ατυχήματος.

Ο Abiteboul δήλωσε: «Οι συνθήκες ήταν ολισθηρές. Το αυτοκίνητο γλίστρησε από το δρόμο με σχετικά χαμηλή ταχύτητα και χτύπησε έναν ξύλινο φράχτη. Ένας στύλος από αυτόν τον φράχτη εισήλθε στην καμπίνα μέσα από το παράθυρο της πλευράς του οδηγού.

«Η ειδική έκλεισε αμέσως και η ιατρική ομάδα βρέθηκε γρήγορα στο σημείο. Πρέπει να αναφέρουμε ότι ο (πλοηγός) James Fulton δεν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον στηρίξουμε αυτή τη στιγμή. Ο Craig μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από όσο μπορεί να διαπιστωθεί, ο θάνατός του ήταν ακαριαίος».

«Η Hyundai Motorsport και η FIA συνεργάζονται για να εξετάσουν όλες τις πτυχές του συμβάντος. Από όσο μπορεί να εξακριβωθεί, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με οποιοδήποτε στοιχείο του αυτοκινήτου, των ελαστικών ή του εξοπλισμού ασφαλείας. Η τοπική αστυνομία συμπλήρωσε μια αναφορά στον τόπο του συμβάντος».

Η Hyundai θα λάβει μέρος στο Ράλλυ Κροατίας αυτού του Σαββατοκύριακου με δύο αυτοκίνητα, που θα οδηγούν οι Thierry Neuville και Esapekka Lappi, και τα οποία θα φέρουν ειδικό χρωματισμό, προς τιμήν του Breen. O Abiteboul δήλωσε: «Σκεφτήκαμε πολύ και σκληρά για το πώς θα τιμήσουμε καλύτερα τον Craig».

«Θα συμμετάσχουμε στον αγώνα με δύο αυτοκίνητα, και τα δύο με ειδικό χρωματισμό για να τιμήσουμε τον Craig, τις ιρλανδικές του ρίζες και την αγαπημένη του ιρλανδική κοινότητα ράλλυ. Ο Craig ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και αυτό ισχύει για την οικογένεια και τους φίλους του. Η κοινότητα των ράλλυ έχει πραγματικά συσπειρωθεί και αυτό είναι ένα σημάδι της μεγάλης εκτίμησης που υπήρχε προς τον Craig».

WRC - Craig Breen (Hyundai), Ράλλυ Σουηδίας 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!