WRC: Έχασε τη ζωή του σε δοκιμές o Craig Breen

O Ιρλανδός οδηγός της Hyundai στο WRC, Craig Breen, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών, σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών προετοιμασίας της ομάδας στην Πολωνία, ενόψει του Ράλλυ Κροατίας.

WRC: Έχασε τη ζωή του σε δοκιμές o Craig Breen

O Ιρλανδός οδηγός της Hyundai στο WRC, Craig Breen, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών, σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών προετοιμασίας της ομάδας στην Πολωνία, ενόψει του Ράλλυ Κροατίας.

Μία πολύ λυπηρή είδηση ανακοίνωσε η ομάδα της Hyundai στο WRC. O εργοστασιακός οδηγός της Craig Breen, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών προετοιμασίας της ομάδας στην Πολωνία για το Ράλλυ Κροατίας του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Ο Breen βγήκε εκτός δρόμου σε ασφαλτοστρωμένο τμήμα και υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ γλίτωσε αλώβητος ο πλοηγός του, James Felton. Ο Breen έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 33 ετών. Φέτος, είχε επιστρέψει στην εργοστασιακή ομάδα της Hyundai για να συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες του Πακόγμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Ο Ιρλανδός τερμάτισε 2ος στο Ράλλυ Σουηδίας τον Φεβρουάριο, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC, καθώς είχε τερματίσει 2ος στη Σουηδία το 2018, την Εσθονία, το 2020 και το 2021, στο Βέλγιο το 2021 και στη Σαρδηνία το πέρυσι.

Η Hyundai Motorsport έστειλε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους πολλούς θαυμαστές του Breen και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο για το δυστύχημα αυτή τη στιγμή. Τα συλληπητήριά του έστειλε και ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Γιος οδηγού αγώνων ράλλυ, στην αρχή της καριέρας του, ο Breen είχε κερδίσει τα Πρωταθλήματα WRC Academy και SWRC, ενώ είχε ολοκληρώσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC) το 2015 με Peugeot.

H Citroen ήταν αυτή που είχε δώσει στον Breen την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του WRC το 2016. Ο Ιρλανδός είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο του Ράλλυ Φινλανδίας εκείνης της χρονιάς, πριν τερματίσει δεύτερος στο Ράλλυ Σουηδίας το 2018.

Κατά την περίοδο 2019-2021, συμμετείχε μόνο σε 9 ράλλυ, αλλά ανέβηκε στο βάθρο σε τέσσερις εξ αυτών των αγώνων, και τρεις φορές στη δεύτερη θέση. Ο Breen μεταπήδησε στην M-Sport Ford για το 2022, κάνοντας πλήρη σεζόν με τη βρετανική ομάδα, για να προσθέσει στο παλμαρέ του δύο ακόμα παρουσίες στο βάθρο.

Για το 2023, ο Breen επέστρεψε στη Hyundai, εναλλάσσοντας καθήκοντα πίσω από το τιμόνι του τρίτου i20 της ομάδας με τον βετεράνο Dani Sordo. Στη μοναδική φετινή του συμμετοχή, στο WRC Ράλλυ Σουηδίας, ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Ο Breen συμμετείχε σε 82 αγώνες στο WRC. Όταν έφτασε στο κορυφαίο επίπεδο, μερικές φορές δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει θέση πλήρους σεζόν, αλλά πολύ σεβαστός στο service park με τις εμφανίσεις που είχε κάνει.

Είτε έδινε μια ωμά ειλικρινή συνέντευξη στο τέλος του αγώνα, είτε σχολίαζε ενώ δεν αγωνιζόταν για την κύρια αγάπη του το ράλλυ, είχε μία ξεχωριστή γοητεία. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συναδέλφους του, είχε πολύ καλή γνώση της ιστορίας των ράλλυ και ίσως γεφύρωνε το χάσμα μεταξύ των κορυφαίων αθλητών και των καθημερινών ανθρώπων.

Ένα από τα καλύτερα onboard του Green, στο The Glens του Ράλλυ Ιρλανδίας (του ERC) το 2016, δείχνει τι ήταν ικανός να κάνει πίσω από το τιμόνι ο Ιρλανδός. Είναι μεγάλο κρίμα, δεδομένου πόσες φορές τερμάτισε 2ος σε ράλλυ της ανώτερης κατηγορίας του WRC, που δεν τον είδαμε ποτέ να πανηγυρίζει μία νίκη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!