Το Dacia Sandero Stepway ανεβαίνει επίπεδο

Η Dacia πιστεύει ότι το Sandero Stepway, με την περιπετειώδη αισθητική, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα κανονικό SUV και να δει στα μάτια νέο ανταγωνισμό. Δείτε στην αποκλειστική εικόνα μας πώς θα μπορούσε να είναι.

Το Dacia Sandero Stepway ανεβαίνει επίπεδο

Η Dacia πιστεύει ότι το Sandero Stepway, με την περιπετειώδη αισθητική, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα κανονικό SUV και να δει στα μάτια νέο ανταγωνισμό. Δείτε στην αποκλειστική εικόνα μας πώς θα μπορούσε να είναι.

Η αγορά του αυτοκινήτου κινείται γρήγορα, κάνοντας σημαντικές αλλαγές. Ανάμεσά τους η Dacia ξεχωρίζει για τη νέα προσέγγιση που φιλοδοξεί να δώσει στα μοντέλα, με νέα γκάμα, που έρχεται να αποποιηθεί τον αρχικό ρόλο των αυτοκινήτων με καλή σχέση αξίας – τιμής και να πάει ένα βήμα πιο πάνω προκειμένου να κοιτάξει στα μάτια νέο ανταγωνισμό.

Η ρουμανική φίρμα ετοιμάζει το μεγάλο Bigster, το οποίο θα λανσαριστεί το 2025 και θα είναι αυτό που θα χαράξει το νέο δρόμο της Dacia, επιτρέποντας στο επερχόμενο Duster που θα δούμε μέσα στο 2024 να μεγαλώσει. Αυτό θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο κενό ανάμεσα στο Duster και το supermini Sandero, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει μια νέα έκδοση ενός μικρού SUV, που θα αντλεί έμπνευση από το περιπετειώδες σε εμφάνιση Sandero Stepway.

Μιλώντας στο Auto Express, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Dacia, Xavier Martinet, αρμόδιος για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, δήλωσε: «Πρακτικά προσπαθούμε να διαχωρίσουμε το Sandero και το Sandero Stepway. Είναι κάτι που κάνουμε τακτικά». Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι υπάρχει χώρος για να τα διαφοροποιήσουμε περισσότερο, οπότε αυτό είναι κάτι που θα διερευνήσουμε μεταξύ του Stepway και του Duster».

Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε ότι η επόμενη γενιά του Sandero Stepway θα κάνει κάποια σημαντικά βήματα προς την πλευρά των SUV. Η αποκλειστική εικόνα των συνεργατών μας στο Auto Express, αποκαλύπτει πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό το επερχόμενο μοντέλο. Θα έχει στοιχεία από τη νέα εταιρική ταυτότητα της Dacia, με το νέο λογότυπο στο εμπρός μέρος να κυριαρχεί και να συμπληρώνεται από τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του μεγαλύτερου Bigster, διατηρώντας όμως το μέγεθός του χαμηλά στα 4,1 μέτρα. Μέγεθος που το τοποθετεί στην καρδιά της κατηγορίας των B-SUV και απέναντι στα καταξιωμένα Ford Puma και Nissan Juke.

Δείτε επίσης τη δοκιμή του Dacia Sandero Stepway 1.0 TCe LPG

Σύμφωνα με τα πλάνα της Dacia, τα μελλοντικά της μοντέλα θα πατάνε στην πλατφόρμα CMF-B του Ομίλου Renault-Nissan. Έτσι, το επερχόμενο Stepway θα μπορούσε να εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.0 TCe με βενζίνης και 90 ίππους ή υγραέριο και 100 ίππους. Στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η Dacia θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και τον υβριδικό κινητήρα των 1,6 λίτρων, που πρόσφατα πέρασε και στο Jogger.

Δείτε επίσης το νέο Dacia Jogger Hybrid

Όσον αφορά τα σημερινά Sandero και Sandero Stepway που παρουσιάστηκαν το 2020, αναμένεται να αλλάξουν γενιά κάπου μέσα στο 2027 με 2028.

Η ηλεκτροκίνηση είναι στα πιο μακροπρόθεσμα πλάνα της Dacia, αφού σε αυτή τη φάση το μεγάλο κόστος που απαιτείται για τη δημιουργία ενός τέτοιου μοντέλου, θα επηρέαζε αρνητικά την καλή σχέση αξίας – τιμής που έχουν τα αυτοκίνητα της ρουμανικής φίρμας και θα διατάρασσε τη σχέση της με τους παραδοσιακούς της πελάτες. Επομένως, κάτω από το καπό του συγκεκριμένου μοντέλου θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε κάποιες νέες εκδόσεις κινητήρων βενζίνης, πιθανότατα και υβριδικές.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ανοίξει περισσότερο η «ψαλίδα» ανάμεσα στα Sandero και Sandero Stepway, ο Martinet απάντησε: «Δείτε τι γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια. Το Stepway άρχισε να ξεχωρίζει, ακόμα και όσον αφορά την τιμή του, την οποία σταδιακά αυξάνουμε. Οπότε αυτό είναι ένα ερώτημα και για εμάς. Αν θα πρέπει να συνεχίσουμε σταδιακά ή πρέπει να δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους».

Το νέο Stepway θα ενισχύσει την SUV εικόνα του, ενώ θα εστιάσει και στην αποδοτικότητα, με χρήση υλικών που θα περιορίζουν το βάρος και θα βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου. Το Sandero είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για τη Dacia, με το Stepway να αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα αυτών. Η νέα προσέγγιση, με πιο ξεκάθαρα SUV χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να δώσει επιπλέον ώθηση στο μοντέλο και κατά συνέπεια στην Dacia.

Αποκλειστική συνεργασία – εικόνα: Auto Express

Απόδοση: Γιάννης Καλογερόπουλος

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!