Το επόμενο Citroen C3 θα καθορίσει το στιλ της μάρκας

Η επόμενη γενιά του Citroen C3 θα εμπνευστεί από το πρωτότυπο Oli και οι αποκλειστικές μας εικόνες δείχνουν πως θα μπορούσε να είναι.

Το επόμενο Citroen C3 θα καθορίσει το στιλ της μάρκας

Η επόμενη γενιά του Citroen C3 θα εμπνευστεί από το πρωτότυπο Oli και οι αποκλειστικές μας εικόνες δείχνουν πως θα μπορούσε να είναι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citroen, Vincent Cobee, αποκάλυψε το όραμά του για το μέλλον της γαλλικής μάρκας, το οποίο θα υιοθετήσει στοιχεία από το πρόσφατα αποκαλυφθέν concept Oli σε νέα μοντέλα, πιθανότατα ξεκινώντας με το επόμενο Citroen C3.

Παρόλο που ο Cobee δεν ήθελε να αποκαλύψει πολλά, σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Citroen, αναμένεται ότι το C3 θα είναι το επόμενο νέο μοντέλο της μάρκας, και οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πως διακρίνονται οι αναφορές από το Oli, καθώς και το νέο εταιρικό λογότυπο.

Ο Vincent Cobee δήλωσε: «Η κοινωνία κινείται γρήγορα. Τα παιδιά μιλούν για τη βιωσιμότητα στη μόδα είναι μια ευκαιρία για τη Citroen να γίνει ισχυρότερη. Επειδή έχουμε την αντίληψη ότι η οικονομική προσιτότητα και η υπευθυνότητα και το μικρότερο βάρος είναι καλύτερα, αυτό μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα πιο ελκυστικό μέλλον. Για τη Citroen, γενικά μια κρίση με όλο το βάρος, τον πόνο και την πολυπλοκότητα, είναι μια ευκαιρία».

Ο Cobee αποκάλυψε πως εξελίχθηκε το σχέδιο Oli, καθώς και τα μελλοντικά μοντέλα θα προχωρήσουν. «Η αρχική πρόθεση δεν ήταν ακριβώς αυτή που είναι σήμερα. Είχαμε συζητήσεις σχετικά με τα ανακυκλωμένα υλικά, όπου τα παιδιά ήρθαν με πρωτότυπα. Αναρωτιέσαι: ‘Είναι αυτό ανακυκλωμένο; Αλήθεια; Είναι πολύ ωραίο. Θα ήθελα πολύ να μπορώ να το κάνω αυτό’».

«Χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια. Είδαμε ίσως τρεις ή τέσσερις γενιές μοντέλων, κάναμε πολλές συζητήσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι η ιστορία εξελίσσεται ταυτόχρονα με το αντικείμενο, και η κοινωνία εξελίσσεται επίσης». Συνεπώς, θα υπάρχει λίγο Ami και Oli σε κάθε μελλοντικό προϊόν που θα βλέπουμε από τη Citroen; «Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Εξελισσόμαστε μέσω αυτών που κάνουμε, όχι μέσω αυτών που λέμε. Τα Ami και Oli αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξέλιξής μας».

«Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι που είναι παράγωγο του Oli. Κάποια από τα πράγματα μπορεί να είναι πέραν του εφικτού στο εγγύς μέλλον. Αλλά ναι, θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε ένα πολύ προσιτό, υπεύθυνο, μοναδικό αυτοκίνητο για όλη την οικογένεια. Επειδή το Oli είναι κατά βάση ένα διασκεδαστικό, ανακυκλωμένο, προσιτό αυτοκίνητο που στοχεύει να καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας οικογένειας».

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη γκάμα της Citroen, το C3 είναι το επόμενο μοντέλο που θα επανεφεύρει και είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CMP/e-CMP της Stellantis. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά, το supermini της μάρκας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, μαζί με βενζινοκινητήρες που θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Το νέο C3 αναμένεται να αποκαλυφθεί εντός του 2023 και θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του 2024.

Επίσης, θα φοράει περήφανα το νέο σήμα της Citroen, το οποίο δίνει ενδείξεις για το στυλ των μελλοντικών μοντέλων, όπως εξήγησε ο Cobee: «Όλο και περισσότερο, η σχεδιαστική γλώσσα της Citroen θα αποτελείται από εξαιρετικά λείες επιφάνειες και αιχμηρά τεχνικά στοιχεία».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!