F1 – Lewis Hamilton: «Θα κάνουμε την καλύτερη αγωνιστική ταινία»

O Lewis Hamilton είναι σίγουρος ότι η ομάδα που βοήθησε να συγκροτηθεί για την παραγωγή της νέας κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη Formula 1, στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt, θα είναι η καλύτερη που υπήρξε ποτέ στο είδος της.

F1 – Lewis Hamilton: «Θα κάνουμε την καλύτερη αγωνιστική ταινία»

O Lewis Hamilton είναι σίγουρος ότι η ομάδα που βοήθησε να συγκροτηθεί για την παραγωγή της νέας κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη Formula 1, στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt, θα είναι η καλύτερη που υπήρξε ποτέ στο είδος της.

Μέσω της εταιρείας παραγωγής Dawn Apollo Films, την οποία ο Lewis Hamilton ίδρυσε πρόσφατα σε συνεργασία με τη μάνατζέρ του, Penni Thow, o 7 φορές Πρωταθλητής της Formula 1 είναι παραγωγός και σύμβουλος του κινηματογραφικού έργου που θα ξεκινήσει να γυρίζεται στα πλαίσια πραγματικών Grand Prix το 2023.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Joseph Kosinsky και θα πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt. Στην παραγωγή συμμετέχει και ο Jerry Bruckheimer, ενώ σεναριογράφος είναι ο Ehren Kruger. Ο 58χρονος Brad Pitt θα υποδυθεί έναν οδηγό που βγαίνει από τη σύνταξη για να αγωνιστεί μαζί με έναν πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό εναντίον των μεγαθήριων του σπορ.

Εκτός από την μυθοπλαστική ταινία, ο Hamilton συμμετέχει επίσης σε ένα ντοκιμαντέρ για την καριέρα του, το οποίο αναμένεται να προβληθεί στα τέλη του 2023 με αρχές του 2024. Τα δικαιώματα τόσο του ντοκιμαντέρ, ότι και της ταινίας, έχει αποκτήσει η Apple TV, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook, βρισκόταν επίσης στο Austin και ήταν αυτός που «κυμάτισε» την καρό σημαία τερματισμού στο GP ΗΠΑ.

Όλοι οι προαναφερθέντες παράγοντες βρίσκονταν στο paddock του Austin και σύμφωνα με τις πληροφορίες, σκοπός της παρουσίας τους εκεί, ήταν να ζητήσουν χρηματοδότηση από τη Formula 1, η οποία πρόσφατα αγόρασε γη αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λας Βέγκας, για να χτίσει τις εγκαταστάσεις των pits του μελλοντικού αγώνα. Αναφέρεται ότι η πλοκή της ταινίας θα κορυφώνεται στο GP Λας Βέγκας.

Ο Lewis Hamilton, που εμφανίστηκε και στο νυχτερινό talk show Jimmy Kimmel Live, του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού ABC, όταν ρωτήθηκε για την ταινία, δήλωσε: «Αγαπώ τις ταινίες όλη μου τη ζωή και έχω εμπνευστεί πάρα πολύ, από τόσες πολλές. Είναι η αυγή μιας νέας εποχής, για αυτό ονομάζεται Dawn Apollo».

«Επειδή τώρα βλέπουμε περισσότερη ποικιλομορφία στην τηλεόραση και θέλω να είμαι μέρος αυτού, θέλω να λέω ιστορίες που προέρχονται από διαφορετικό υπόβαθρο. Υπάρχουν τόσες πολλές που μπορούν να εμπνεύσουν νέους και ανθρώπους της ηλικίας μας εκεί έξω».

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος. Θέλω να πω, αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να φτιάξουμε ομαδικά είναι αρκετά απίστευτο. Ήταν μεγάλη τιμή να έχουμε μαζί μας τον Tim Cook αυτό το Σαββατοκύριακο, αυτός και η ομάδα του ήταν τόσο υποστηρικτικοί, όσον αφορά το ντοκιμαντέρ μου, αλλά και δίνοντας το πράσινο φως σε αυτή την ταινία».

«Και μετά έχουμε τον Brad, έναν θρύλο, και έχουμε τον Jerry, ο οποίος είναι πραγματικά ένας απίστευτος θρύλος, έκανε το πρωτότυπο Top Gun. Και ο Joe είναι ένα τεράστιο ταλέντο ως σκηνοθέτης. Έχω μεγάλες ελπίδες γι’ αυτήν. Ξέρω ότι θα κάνουμε την καλύτερη ταινία αγώνων που έχει υπάρξει ποτέ, τόσο οπτικά όσο και διότι θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα κερδίσουμε τις καρδιές όλων αυτών των οπαδών».

Όσον αφορά το μέλλον του, ο Hamilton σχολίασε: «Η κύρια εστίασή μου και η βασική μου δουλειά εξακολουθεί να είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Γνωρίζω άλλους σπουδαίους αθλητές που περνούν όλη τους τη ζωή, όπως εγώ, επικεντρωμένοι στο άθλημά τους, και όταν φτάνουν στο τέλος, μπορεί να μην είχαν απαραίτητα τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω τους για να τους βοηθήσουν να δομήσουν την πορεία που τους περιμένει».

«Έχω μιλήσει με ανθρώπους που είπαν: ‘Κοίτα, όταν σταμάτησα, όλα κατέρρευσαν. Δεν ήμουν προετοιμασμένος να κάνω άλλα πράγματα. Δεν είχα αφιερώσει χρόνο για να μάθω άλλες τέχνες, άλλες δεξιότητες. Δεν ξέρω ποια είναι τα άλλα μου πάθη, οπότε δεν επικεντρώθηκα στην προσπάθεια να καταλάβω ποια είναι αυτά και να δημιουργήσω πυλώνες’».

«Έτσι, όταν σταματήσω τους αγώνες, που δεν σκοπεύω να το κάνω σύντομα, εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι είμαι σε καλή κατάσταση, θέλω να είναι απρόσκοπτο. Θέλω να είμαι σε θέση να προχωρήσω και να επικεντρωθώ πλήρως στην Dawn Apollo Films και να είμαι σε θέση να ξεκινήσω σε παρόμοιο επίπεδο με αυτό που έχω συνηθίσει».

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Ιαπωνίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!