Maserati Ghibli & Levante FTributo: Άρωμα γυναίκας

Η Maserati παρουσιάζει δύο ειδικές εκδόσεις των Ghibli και Levante με ιδιαίτερες λεπτομέρειες που δημιουργήθηκαν προς τιμήν της πρώτης γυναίκας οδηγού F1, Maria Teresa De Filippis

Maserati Ghibli & Levante FTributo: Άρωμα γυναίκας

Η Maserati παρουσιάζει δύο ειδικές εκδόσεις των Ghibli και Levante με ιδιαίτερες λεπτομέρειες που δημιουργήθηκαν προς τιμήν της πρώτης γυναίκας οδηγού F1, Maria Teresa De Filippis

Η ιταλική φίρμα τιμά την πρώτη γυναίκα οδηγό που συμμετείχε σε πρωτάθλημα Formula 1, Maria-Teresa De Filippis, με δύο ειδικές εκδόσεις της Ghibli και της Levante οι οποίες επωφελούνται από σειρά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε εκείνη την πρώτη γυναικεία συμμετοχή το μακρινό 1958 αλλά και σε όσα κατέκτησε η ιταλίδα οδηγός με το πληθωρικό ταλέντο της.

Οι δύο εκδόσεις φέρουν τα συνήθη διακριτικά FTributo και υιοθετούν ιδιαίτερους χρωματισμούς με εξίσου ιδιαίτερα σημαινόμενα. Οι Levante και Ghibli θα είναι διαθέσιμες στις αποχρώσεις Grigio Lamiera και Arancio Devil με την τελευταία, χρώματος πορτοκαλί να αντλεί την έμπνευση της ονομασίας της από το προσωνύμιο της ιταλίδας οδηγού «She-devil».

Την εικόνα συμπληρώνουν τροχοί 21 ιντσών με μοτίβο Titano για την Ghibli και Anteo για το ιταλικό SUV.

Στην περίπτωση επιλογής της παραπάνω πορτοκαλί απόχρωσης, το φινίρισμα των τροχών υιοθετεί γκρι απόχρωση διανθισμένη με μπλε πινελιές ενώ το χρώμα αμαξώματος Grigio Lamiera συνδυάζεται με γυαλιστερούς μαύρους τροχούς και πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Αντίστοιχη είναι η παλέτα και στο εσωτερικό που επενδύεται ως standard με δερμάτινα καθίσματα σε μαύρη απόχρωση η οποία όμως «διακόπτεται» πορτοκαλί και μπλε ραφές. Προαιρετικά μπορεί να επιλεγεί πορτοκαλί δέρμα το οποίο συμπληρώνεται από λεπτομέρειες σε ανθρακόνημα στην κεντρική κονσόλα και στο εσωτερικό των θυρών. Την εικόνα όποια και αν είναι η τελική επιλογή συμπληρώνουν τα λογότυπα FTributo στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Αν και η ιταλική φίρμα δεν αποκαλύπτει τον αριθμό αντιτύπων των Ghibli και Levante, σημειώνει ότι θα πρόκειται για περιορισμένες εκδόσεις. Αυτό που επίσης δεν αποκαλύπτει αν θα υπάρξει κάποιος περιορισμός ως προς την επιλογή κινητήρα, αν και το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι τόσο η Ghibli όσο και η Levante FTributo θα είναι διαθέσιμες με όλο το φάσμα κινητήρων που ξεκινούν από τους τέσσερις κυλίνδρους και τα δύο λίτρα με ενδιάμεσο σταθμό ένα V6 3,0 λίτρων και επιστέγασμα V8 μοτέρ για τις εκδόσεις Trofeo. Βέβαια με δεδομένο ότι η εξωτερική τους εμφάνιση δεν διαθέτει το αιχμηρό bodykit των τελευταίων, ο V8 ίσως να εξαιρεθεί από τις επιλογές των ειδικών εκδόσεων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!