H Porsche 911 Sally Special δίνει ζωή στον χαρακτήρα από την ταινία Cars (video)

H 911 Sally Special θα είναι ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει η Porsche και θα παρουσιάσει στον Monterey Car Week προκειμένου να δημοπρατήσει για καλό σκοπό.

H Porsche 911 Sally Special δίνει ζωή στον χαρακτήρα από την ταινία Cars (video)

H 911 Sally Special θα είναι ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει η Porsche και θα παρουσιάσει στον Monterey Car Week προκειμένου να δημοπρατήσει για καλό σκοπό.

Η Porsche δίνει ζωή στην 911 Carrera από την ταινία Cars και όπως και εκείνη, έτσι και αυτή θα είναι μοναδική. Θα υπάρχει μια και μόνη Porsche 911 Sally Special και αυτή είναι η πρώτη φορά που τα στούντιο Pixar θα υποστηρίξουν ένα τέτοιο project. Το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 στην Καλιφόρνια στο Monterey Car Week.

Τα χρήματα από τη δημοπρασία θα διατεθούν σε δύο φιλανθρωπίες. Ένα μέρος των εσόδων θα ωφελήσει τις νεαρές γυναίκες μέσω δωρεάς στην Girls Inc. Το άλλο μέρος θα διατεθεί στις ΗΠΑ για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μια οργάνωση που υποστηρίζει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Το εγχείρημα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 και ένωσε τα μέλη της αρχικής ομάδας του Cars που έφερε στη ζωή τόσο τον χαρακτήρα της ταινίας όσο και τη Sally Carrera σε φυσικό μέγεθος πριν από περισσότερα από 20 χρόνια.

Στην ομάδα συμμετείχαν ο Jay Ward, Creative Director of Franchise στα Pixar Animation Studios, και ο Bob Pauley, ο σχεδιαστής παραγωγής που σχεδίασε για πρώτη φορά τη Sally Carrera για την ταινία Cars. Τους βοήθησαν μέλη της ομάδας Sonderwunsch της Porsche Exclusive Manufaktur στη Στουτγάρδη και σχεδιαστές από την Style Porsche στο Weissach. Η ομάδα εργάστηκε μαζί για δέκα μήνες, με το αποτέλεσμα να είναι ένα μοναδικό εργοστασιακό αντίγραφο.

Η μοναδική 911 Sally Special βασίζεται στην ταχύτερη και πιο ευέλικτη παραλλαγή της σειράς μοντέλων 911 Carrera, την 911 Carrera GTS. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και είναι βαμμένο σε Sallybluemetallic, μια ειδική βαφή που εφαρμόστηκε στο χέρι ειδικά για αυτό το έργο. Σκεφτήκαμε επίσης το τατουάζ της Sally, φυσικά. Η εφαρμογή του όμως ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση.

Επιπλέον, οι ζάντες της Sally Carrera είναι σε εμφάνιση Turbo-look “σχεδίασης πέντε βραχιόνων” με διαστάσεις 20 και 21 ιντσών, ίδιες με της τρέχουσας γενιάς 911 που δημιουργούν μια οπτική σύνδεση με την 911 Type 996 στην οποία βασίζεται η Sally Carrera. Κάτι που φροντίζουν να κάνουν και οι ειδικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Εκτός από το αυτοκίνητο στη δημοπρασία θα περιλαμβάνεται και ένα μοναδικό ρολόι χρονογράφος της Porsche Design, το οποίο δημιουργήθηκε επίσης σε συνεργασία με την Pixar. Και εδώ ο χρωματιστός δακτύλιος είναι βαμμένος σε Sallybluemetallic. Το δερμάτινο λουράκι σε χρώμα κιμωλίας, με ραφές Speed Blue, υπογραμμίζουν το σπορ σχεδιασμό του μοναδικού αυτού ρολογιού.

Μαζί με το αυτοκίνητο θα δοθούν ένα ειδικό κάλυμμα αυτοκινήτου εσωτερικού χώρου της Porsche Tequipment, ένα πρόσθετο σετ τροχών με ζάντες Carrera Exclusive Design σε ειδική βάση, ένα βιβλίο για την εξέλιξη και την παραγωγή του μοναδικού μοντέλου και πρωτότυπα σχέδια των σχεδιαστών Shuichi Yamashita και Bob Pauley.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!