H Audi έφερε τον… ηλεκτρισμό στο Ράλλυ Ντακάρ

Τα ηλεκτρικά Audi RS Q e-tron σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο σε τέσσερις ειδικές του αγώνα, συνδυάζοντας την ταχύτητα με την αξιοπιστία

H Audi έφερε τον… ηλεκτρισμό στο Ράλλυ Ντακάρ

Τα ηλεκτρικά Audi RS Q e-tron σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο σε τέσσερις ειδικές του αγώνα, συνδυάζοντας την ταχύτητα με την αξιοπιστία

Στην πρώτη της παρουσία στο Ράλλυ Ντακάρ, η Audi Sport είδε να φθάνουν στον τερματισμό και τα τρία πληρώματά της. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε την αξιοπιστία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης αλλά και των υπολοίπων μηχανικών μερών του RS Q e-tron, το οποίο πραγματοποίησε την αγωνιστική του πρεμιέρα στο δυσκολότερο off-road αγώνα.

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό που συμμετείχε στη νέα κατηγορία T1 Ultimate, για οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων, ήταν όμως και γρήγορο. Σε τέσσερις από τις 12 ειδικές διαδρομές του αγώνα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Δύο νίκες σε ειδική διαδρομή σημείωσε ο Carlos Sainz και από μία ο Stephane Peterhansel και ο Mattias Ekstrom.

Στη γενική κατάταξη οι Σουηδοί Mattias Ekstrom/Emil Bergvist τερμάτισαν στην 9η θέση, οι Ισπανοί Carlos Sainz/Lucas Cruz στην 12η και οι Γάλλοι Stephane Peterhansel/Edouard Boulanger στην 53η, καθώς έχασαν πολύ χρόνο εξαιτίας ενός ατυχήματος την πρώτη ημέρα του αγώνα.

“H Audi επιβεβαίωσε τον καινοτόμο ρόλο της στο Ράλλυ Ντακάρ από την πρώτη στιγμή”, δήλωσε ο Oliver Hoffmann, μέλος του ΔΣ της γερμανικής εταιρείας, υπεύθυνος για την τεχνική ανάπτυξη. “Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την μεγάλη ροπή ταιριάζει στο οδηγικό μου στιλ”, ανέφερε ο Peterhansel, ρέκορντμαν του Ντακάρ με 14 τίτλους στο βιογραφικό του.

“Με τη βοήθεια των μηχανικών μας, καταφέραμε να βελτιώνουμε συνεχώς τη ρύθμιση της ανάρτησης, όσο περνούσαν οι μέρες στον αγώνα”, τόνισε ο Sainz που μετρά τρεις νίκες στο Ράλλυ Ντακάρ. “Οι αμμόλοφοι είναι το πιο απαιτητικό κομμάτι του αγώνα, όσον αφορά εμένα. Οι συναθλητές μου στην Audi μου έδωσαν πάντως πολύτιμες συμβουλές”, δήλωσε ο Ekstrom, o οποίος έλαβε για πρώτη φορά μέρος στο Ντακάρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!