Νέο Peugeot 408: Μια Γαλλίδα που ξεχωρίζει (video)

Tο νέο Peugeot 408 είναι μια μίξη πολλαπλών ρόλων, βασισμένο σε μεσαία μπερλίνα, με σπορ κουπέ στοιχεία και crossover χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια πετυχημένη σύνθεση που απλώνει γοητεία και δυναμισμό στο δρόμο και ξεχωρίζει ως Peugeot, ακόμα και από τα σύγχρονα, επίσης ελκυστικά, αδέρφια του.

Η τρισδιάστατη αίσθηση που δημιουργεί η μάσκα, τα κομψά Matrix LED, οι ανάγλυφες επιφάνειες τριγύρω και η ενσωματωμένη πτέρυγα στην πίσω πόρτα με τα αυτιά γάτας στις πάνω γωνίες της, είναι μερικά από τα σχεδιαστικά highlight.

Πέραν της ελκυστικότητας στην δημιουργική του σχεδίαση καρπώνεται και μια αεροδυναμική επιβράβευση (Cd:0,28), που αποδίδεται σε ποιοτικό ταξίδι με περιορισμένες αντιστάσεις για ησυχία και οικονομία, αλλά ταυτόχρονα καμουφλάρει και τις πληθωρικές του διαστάσεις.

Ξεχειλώνοντας την υπάρχουσα πλατφόρμα ΕΜP2, η Peugeot άπλωσε τις διαστάσεις στα πάνω όρια του C-Segment από άποψη μήκους, πατώντας σχεδόν στα 4,7 μέτρα, με αντίστοιχη θεαματική αύξηση μεταξονίου στα 2,787 μ., με τα επιπλέον εκατοστά να του δίνουν δικαιωματικά θέση στο D-Segment.

Διαβάστε περισσότερα στην αναλυτική μας δοκιμή εδώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!