F1: Tο ντεμπούτο της Aston Martin AMR23

Παρακολουθήστε τους Lance Stroll και Fernando Alonso να οδηγούν για πρώτη φορά το φετινό μονοθέσιο της Aston Martin, στην πίστα του Silverstone.

Οι παρουσιάσεις των καινούργιων μονοθέσιων της Formula 1 ολοκληρώθηκαν, και όλες οι ομάδες άδραξαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την πρώτη (από τις δύο) ημέρες κινηματογράφησης που έχουν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της σεζόν, για να πραγματοποιήσουν το shakedown των καινούργιων τους δημιουργιών.

Πρόκειται για ένα σύντομο τεστ, όπου οι ομάδες ελέγχουν ότι όλα τα συστήματα του νεογνού μονοθεσίου λειτουργούν σωστά. Η μέγιστη απόσταση που μπορεί να καλυφθεί είναι 100 χλμ. και πραγματοποιείται με ελαστικά επίδειξης, τα οποία είναι περίπου 5 δλ. στο γύρο πιο αργά από τα αγωνιστικά.

Με τις εγκαταστάσεις της ομάδας της Aston Martin να βρίσκονται δίπλα στην πίστα του Silverstone, ήταν λογικό η ομάδα να επιλέξει τη συγκεκριμένη πίστα για να πραγματοποιήσει το shakedown της νέας AMR23, η οποία αποτελεί το πρώτο μονοθέσιο της ομάδας που σχεδιάστηκε υπό την τεχνική διεύθυνση του Dan Fallows, ο οποίος ήρθε από τη Red Bull, με τη συμβολή του πρώην επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes, Eric Blandin.

Το καινούργιο μονοθέσιο οδήγησαν αμφότεροι οι πιλότοι της ομάδας, Lance Stroll και Fernando Alonso, με τον 41 ετών 2 φορές Πρωταθλητή Ισπανό να προσχωρεί στην Aston Martin φέτος από την Alpine. Παρών στο shakedown ήταν και ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll, ιδιοκτήτης της ομάδας και της μάρκας της Aston Martin.

F1 - Aston Martin AMR23

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!